Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26/03/2018

Bitcoin toont stabiele basis, altcoins breken door ?

Het weekend is alweer voorbij. Een mooi moment om te checken hoe de cryptocurrencies er voor staan. De afgelopen week wisten de meeste munten weer omhoog te klimmen, Bitcoin voorop. Een flinke stijging van 17 procent werd behaald, waarmee de cryptocurrency altcoins op sleeptouw nam.

Bitcoin, Ethereum en meer tonen groei

Oftewel, de charts kleurden weer groen. Dat kon de cryptomarkt wel gebruiken na een aantal rampzalige weken. Bitcoin, Ethereum en NEO kregen klap na klap. Is dat nu voorbij? Verre van, maar de correcties lijken in ieder geval iets subtieler te worden. Maar ja, gezien de volatiliteit van crypto kan daar met wat slecht nieuws zo weer verandering in komen.

De afgelopen twee dagen bleef Bitcoin vrij rustig. De koerswaarde van de digitale munt bleef rond de 8500 dollar hangen. Investeerders hoopte dat de 9000 dollar aangetikt zou gaan worden, maar dat feestje blijft nog even uit. Er lijkt in ieder geval een mooie basis gelegd te worden.

Bitcoin

Temidden een breed scala aan klappen is dat al iets om blij mee te zijn. Ethereum blijft ondertussen stabiel boven de 500 dollar hangen, en Ripple moet het doen met 0,62 dollar. Niet de hoogtijdagen van eind vorig jaar, maar na de afgelopen maanden is dat ook voorlopig onmogelijk. Althans, zeer onwaarschijnlijk.

?Lees ook: Bekende strateeg voorspelt astronomische stijging Bitcoin

De afgelopen dagen viel vooral Tether op. Een naam die je wellicht niet zo veel zal zeggen. Toch was het de afgelopen 24 uur de op een na meest verhandelde cryptocurrency, met een dagelijks handelvolume van 1.4 miljard dollar. De munt moet in dat opzicht alleen Bitcoin voor zich dulden.

Ondertussen voorspellen experts dat het alt-seizoen weer gaat beginnen. Kleine munten die er vandoor gaan, en de charts snel bestijgen.

Tether speelt steeds belangrijkere rol

Tether is een interessante indicatie van de staat van de cryptomarkt. De meerderheid van de investeerders gebruiken namelijk Tether om zich in te dekken tegen de volatiliteit van Bitcoin, waar normaal fiatgeld voor wordt ingezet. Een strategie die hedging heet. Dit Engelstalige artikel legt je uit hoe dat werkt.

Dat heeft als effect dat een hoog handelsvolume van Tether vaak op instabiliteit in de markt wijst. Dan zijn er immers meer investeerders die aan het hedgen zijn, om zich te beschermen tegen de volatiliteit. Het duurt dus nog even voor er een degelijke basis ligt, waarop men weer met vertrouwen durft te investeren.

Bitcoin cryptocoins markt

Dat zie je terug in het handelsvolume van Bitcoin en Ethereum. Die blijven vrij laag, al helemaal ten opzichte van begin deze maand. Hoe hoger de koerswaarde, hoe meer investeerders het weer aandurven. Daardoor blijft de vraag laag, en stijgt de koerswaarde ook minder of zelfs helemaal niet.

Altcoins breken door

Een vicieuze cirkel? Een beetje, maar goed of slecht nieuws kan die cirkel snel doorbreken. Ondertussen voorspellen experts dat het alt-seizoen weer gaat beginnen. Kleine munten die er vandoor gaan, en de charts snel bestijgen. In de afgelopen dagen hebben mini-munten zoals Ontology en Ethos enorme groei vertoond. Dan hebben we het over een stijging van maar liefst 20 procent.

Ook Nebilo en Waltonchain zijn munten om in de gaten te houden. Hun koerswaarde ligt ontzettend laag, maar vergeet niet dat alles relatief is. Juist die kleine munten kunnen nog astronomisch stijgen. Het draait om de procentuele groei, niet de uiteindelijke waarde.

 

Deze week gaat vooral interessant worden vanwege die vormende basis. Kan Bitcoin boven de 8000 dollar blijven, of komen er weer flinke klappen aan? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

?Lees ook: Het grote risico, de verdeling van alle Bitcoin is verrassend

Reageer op artikel:
Bitcoin toont stabiele basis, altcoins breken door ?
Sluiten