Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28/09/2020

Bitcoin stijgt. Analisten zien 3 redenen voor een snelle koersexplosie

Na de enorme hoeveelheid opties die vorige week verviel presteert de Bitcoin sterk. Uiteraard vraagt men zich af of het herstel doorzet en zo ja, waar het toe leidt. Wij analyseren de markt en bekijken welke koers analisten realistisch vinden.

Zoals gebruikelijk beginnen we met de actuele stand van zaken voor we vooruit kijken. Wanneer je weer up-to-date bent kijken we naar de verwachtingen van analisten.

Bitcoin begint sterk aan nieuwe week na goed weekend

We zagen donderdag al dat de Bitcoin en de rest van de cryptomarkt zich sterk ontwikkelde in aanloop naar de optievervaldag van afgelopen vrijdag. Die stijgende lijn heeft zich tijdens en na het vervallen van de opties doorgezet. Op het moment van schrijven bedraagt de marktkapitalisatie $ 328,27 miljard , waarvan de Bitcoin 61,06% voor haar rekening neemt. dit is een stijging van zo’n 7 miljard in marktkapitalisatie sinds afgelopen vrijdag. Aangezien de andere cryptomunten momenteel de Bitcoin sterk volgen zien we een positieve markt en groene cijfers in de top-10 cryptomunten.

Bitcoin en top 10 cryptomuntens stijgen fors. Live cryptokoersen vastgelegd om 13.20 uur.
Bitcoin en top 10 cryptomuntens stijgen fors. Live cryptokoersen vastgelegd om 13.20 uur. bron: Tradeincrypto.com

De BTC-koers in dollars bedraagt momenteel $ 10.902,28.

Veel analisten geloven dat deze stijging het begin is van een volgende bull-run. Wij bespreken hierna de drie belangrijkste argumenten.

1. Institutionele investeerders drijven schaarste Bitcoin op

Vorige week zagen we al dat het – in Amerika beursgenoteerde Micro Strategy zwaar inzette op de BTC als veilige haven. Nu heeft ook investeringsfonds Grayscale bekend gemaakt haar belang uit te breiden. Zij kocht 17.100 BTC extra via de over-the-counter markt. Wanneer er zulke hoeveelheden van de cryptomunt uit de markt gehaald worden voelen andere investeerders ook druk om te kopen voordat meer schaarste de prijs verder opdrijft.

2. Bitcoin-statistieken zijn gunstig

De bekende analist Josh Rager concludeert dat de Bitcoin voor de derde week op rij een gunstige weeksluiting heeft en dat het verlies van eerder deze maand niet gek is. Daarmee voorziet hij dat de koers snel groeit naar $ 11.000,-. In onderstaande grafiek werkt hij dit uit.

3. Miners anticiperen op koersstijging

Zoals onze collega’s van TradeinCrypto.com uitlegden vormen statistische gegevens over de acties van miners een een indicatie voor veel handelaren. Dat zien we nu weer terug in de analyse van Ki Young JHu. Op basis van de Miners Position Index (MPI)  concludeert hij dat de miners een prijsstijging ondersteunen. Hij verwacht dus ook een verdere prijsopdrijving. Hierna zie je zijn grafische analyse.

Hoe kan de koersstijging van de Bitcoin verlopen?

Zoals we al zagen verwacht Josh Rager dat we snel richting $ 11.000,- gaan. Hoe snel dit gebeurt is relevant voor de ontwikkeling van de bull-run die analisten nu zien. De analist ‘Cactus’ laat in een grafiek zien dat de hoogte van de maandsluiting belangrijk is voor het tempo waarmee de Bitcoin stijgt. Afhankelijk van de maandsluiting voorziet óf een verdere stijging (als de maandsluiting erg hoog is) of eerst een correctie richting $ 10.000,-, waarna er volgens hem alsnog een koersuitbraak komt. In zijn analyse ziet hij sterke gelijkenissen met het koersverloop in 2017 vóór de bull-run naar recordhoogte. Hij verwacht dat deze trend zich herhaalt en dat de Bitcoin via een tussenstop op $ 12.600,- naar recordhoogte zal stijgen binnen nu en 6 maanden. Wij zijn benieuwd.

Alle kaarten gemaakt door de genoemde respectievelijke analisten met behulp van Tradingview.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin stijgt. Analisten zien 3 redenen voor een snelle koersexplosie
Sluiten