Want Bitcoin lunch: Bitcoin stijgt, analisten plotseling weer bullish

Tech Robert Kroes 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is een wat late cryptolunch, maar dankzij goede resultaten van Bitcoin en andere cryptomunten daarom niet minder smakelijk. Naast de actuele cryptoprijzen kijken we uiteraard ook naar de ontwikkelingen voor de Bitcoin vandaag. Sommige analisten zijn plotseling weer erg enthousiast, terwijl anderen juist sterker op een correctie hameren. Hoe zit dat?

Uiteraard gaan we van start met de update van de Bitcoin prijs en de andere cryptomunten uit de top 25.

Bitcoin weer bullish, cryptomarkt herstelt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 25.803,08 ($ 31.233,16) en dat is 1,96% hoger dan tijdens de lunch van gisteren. Ook de rest van de live koersen van de top 25 cryptomunten ziet er een stuk positiever uit dan gisteren. We zien namelijk op Thetha Network (THETA), dat 1,93% verliest alleen positieve dagresultaten. Grootste stijger is Cosmos (ATOM) dat 14,08% rendement noteert. Ook ChainLink (LINK) groeit met een rendement van 12,28% met dubbele cijfers.

Analisten weer positief over Bitcoin

Naast het feit dat de koers van Bitcoin weer stijgt heeft de grootste munt ook de cruciale grens van $ 30.000,- verdedigd en weer wat achter zich gelaten. De On-chain metrics zijn nog niet al te positief, maar de Fear&Greed index loopt terug. Er lijkt dus wat perspectief te ontstaan. Dit zien we direct terug in de teneur van analisten. Zo voorzien meerdere analisten dat de munt op lange termijn nog steeds op weg is naar een koers van $ 50.000,-. Ook blijven institutionele beleggers enthousiast. ZO kondigde de investeringsgigant BlackRock aan dat zij overwegen ook in te stappen om hun vermogen tegen inflatie te beschermen. Daarbij verwacht men een positieve uitkomst van het verval van BTC-opties aanstaande vrijdag.

Op korte termijn blijft men bearish

Toch zijn de vooruitzichten op korte termijn, zoals je aan de On-chain metrics al kon zien, nog niet al te positief. Zo komt de CIO van Guggenheim deels terug op zijn voorspelling dat de munt richting $ 400.000,- kan. Na eerdere positieve analyses stelt hij nu dat de groep investeerders nog te klein is om dergelijke koerssprongen te maken. Hij voorziet in de verre toekomst wel mogelijkheden tot groei richting $ 400.000,- maar sluit niet uit dat er dit jaar geen records meer gebroken kan worden en een koersdoel van $ 20.000,- tegen einde jaar reëel is.

Deze stellingname is opmerkelijk, want juist de grote investeerders stromen nog steeds toe en zorgen voor meer vraag. Ook is er nog steeds schaarste.

Andere analisten verwachten dat de periode richting Chinees nieuwjaar (op 12 februari) voor een verkoopgolf kan zorgen. Men gaat er daarbij vanuit dat Chinese miners massaal willen cashen voor de belangrijkste Chinese feestdag. Ook zouden veel individuele investeerders verkopen om geld uit te kunnen geven tijdens deze feestperiode. Vorig jaar bleek dit echter een effect dat nauwelijks optradt.

Wederom blijkt dus dat een eigen onderzoek en het rationeel beslissen over investeringen altijd nodig is als je overweegt om te beleggen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen