Want Bitcoin lunch: Zorgt Biden voor nieuw koersrecord Bitcoin?

Tech Robert Kroes 18 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Europese financiële markten weer halverwege de eerste handelsdag. Een mooi moment om de balans op te maken voor de Bitcoin en andere cryptomunten. Daarnaast blikken we vooruit naar de verwachtingen voor de Bitcoin in de komende week. Jaagt Joe Biden de koers naar nieuwe records?

We beginnen uiteraard bij een update van de huidige stand van zaken voor de Bitcoin en belangrijkste cryptomunten.

Bitcoin en cryptomarkt starten de nieuwe week positief

Na de piek op vrijdagochtend zagen we dalende koersen. Inmiddels vertoont de Bitcoin een horizontale koersbeweging. Op het moment van schrijven bedraagt de koers van de grootste cryptomunt EUR 29.987,96 ($ 36.200,90). Dat is 4,04% hoger dan gisteren rond lunchtijd, maar nog onder de koers van afgelopen vrijdagmiddag. Ook de koersen van de meeste cryptomunten uit de top 25 zijn positief. Koploper is nieuwkomer Uniswap (UNI), dat een plus van 13,81% noteert. Naast stijgers zijn er ook dalers te noteren. Van de top 25 verliest Polkadot (DOT) op dit moment met 4,32% in 24 uur het meeste. Uiteraard kun je de live cryptokoersen 24 uur per dag bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

De stijging van de grootste cryptomunt komt omdat de week met goed nieuws begon voor de grootste cryptomunt.

Investeringsfonds Greyscale meldt nieuw BTC-record

Het management van het Bitcoin investeringsfonds meldde namelijk dat men afgelopen vrijdag de grootste dagelijkse toename van Bitcoin in de geschiedenis had genoteerd. Hiermee beheert het bedrijf meer dan 610.000 BTC, hetgeen tegen de huidige koers meer dan $ 22 miljard aan waarde bevat. Investeerders reageren enthousiast. Enerzijds omdat vrijdag de koers daalde en het er dus op lijkt dat investeerders ‘de dip’ kochten en daarmee klaarblijkelijk op koersstijgingen vertrouwen. Daarnaast maakte Greyscale meer cijfers bekend. Men kocht alleen dit jaar (waarin koersrecord na koersrecord gebroken werd) al 10.000 BTC. De gedachte dat de koers stijgt zou wel eens snel werkelijkheid kunnen worden als we bekijken wat de komende inauguratie van Joe Biden als president van Amerika voor de koers van de Bitcoin kan betekenen.

Helpt Joe Biden de Bitcoin naar nieuwe koersrecords?

Ondanks de aankondiging dat Joe Biden $ 1,9 triljoen wil investeren tegen de gevolgen van het Coronavirus in Amerika loopt de inflatie terug. Het is opvallend dat de koers van de Bitcoin daar niet op reageert. Dit komt naar verwachting omdat men nog steeds verwacht dat de koers op langere termijn wel aan inflatie onderhevig zal blijken.

Daarnaast blijft Bitcoin de traditionele aandelenmarkt overklassen als het om resultaten gaat. Analisten verwachten dat de inauguratie van Joe Biden voor aandelenmarkten een fase van horizontale koersen of zelfs correcties zullen betekenen. De Bitcoin kan hier, gezien het stijgende rendement volgens hen van profiteren. Daarnaast lijkt de koers van de Bitcoin steeds minder correlatie te vertonen met de aandelenkoersen en goudmarkt.

Koersverwachting op langere termijn blijft overtuigend

Daarnaast zien analisten dat de huidige koers van de Bitcoin stabiel is en de markt gelegenheid geeft om kracht op te bouwen om op korte termijn door te stoten naar de recordkoers van $ 42.000,- of zelfs daarboven. Op langere termijn voorziet men zelfs koersstijgingen tot $ 275.000,- en $ 350.000,-. Men verwacht een patroon waarbij de koers eerst richting $ 40.000,- stijgt om daarna een correctie te ondergaan. Hierna kan men zich opmaken voor nieuwe recordhoogtes, zo licht analist ‘filbfilb’ toe via Telegram. De nieuwe records voor de ‘BTC fundamentals’ zoals de ‘hash rate’ en ‘difficulty’ lijken de gedachte aan nieuwe koersrecords te onderstrepen. Daarbij kijkt men uit naar de verdere verhoging van de moeilijkheidsgraad met 6%, die later deze week plaats zal vinden.

Eens temeer vraagt het optimisme om voorzichtigheid. Doe daarom altijd eigen onderzoek en neem investeringsbeslissingen alleen op rationele gronden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen