Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 okt 2020

Bitcoin lunch: Koers stijgt, BTC groot op Ehtereum, DeFi in zwaar weer

In de wat late Bitcoin lunch van vandaag zien we dat de Bitcoin verder stijgt op de dag dat een enorm aantal opties vervalt. Daarnaast zien we dat BTC massaal op de Ethereum (ETC) blockchain gehouden wordt. Tot slot kijken we naar de DeFi-markt, die in zwaar weer verkeert.

Als eerste schuiven we met het bord op schoot de blik naar de cryptomarkt tijdens lunchtijd van de Europese financiële markten.

Bitcoin stijgt door, cryptomarkt wacht af

Bij de boterham zien we dat de Bitcoin (BTC) op het moment van schrijven een koers van EUR 11.428,59 ($ 13.339,46) noteert en daarmee 2,33% hoger staat dan tijdens de lunch van gisteren. Ook zien we in de livekoersen op TradeinCrypto.com dat dit positieve resultaat een witte raaf is. Afgezien van de stable coins en Leo Token (LEO), noteert de top 25 cryptomunten namelijk verlies.

Bitcoin groot op Ethereum blockchain

Dat er veel interesse is voor Bitcoin zien we niet alleen aan de koers van de BTC, maar ook aan de Ethereum Blockchain. Hier is namelijk de Wrapped Bitcoin (WBTC) steeds populairder. De WBTC is een token, waarmee men de liquiditeit van BTC naar ETH brengt. Waar er tot juli van dit jaar per dag nog niet voor een miljoen dollar gehandeld wordt stijgt de handel nu boven de $ 50 miljoen per dag. Daarmee heeft WBTC 116.885 BTC in beheer. Hiermee heeft de munt liefst 80% van de BTC op ETH netwerk in beheer en is zij de zesde grootste cryptomunt op de Ethereum BlockChain.

Zure druiven voor DeFi

Hiermee lijkt het houden van BTC op een andere BlockChain de nieuwste trend na DeFi. Sterker nog, de DeFi-hype is op zijn retour en dat zorgt voor zure druiven bij investeerders. Sinds 1 september daalde de marktkapitalisatie met 50%. Tevens verloren de DeFi-munten de helft van hun waarde in de afgelopen 2 maanden. Het lijkt erop dat ook de nabije toekomst geen kans ziet om de trend weer te breken. Analisten zien hiervoor pas een mogelijkheid als Ethereum 2.0 gelanceerd wordt. De schaalbaarheid en handelssnelheid stijgen dan sterk en dat zou de DeFi-tokens, die vooral op de ETH-BlockChain draaien kunnen helpen naar een nieuwe bull-periode. Tot die tijd lijkt afwachten het beste medicijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Koers stijgt, BTC groot op Ehtereum, DeFi in zwaar weer
Sluiten