WANT Cryptolunch: Bitcoin start sterk, Cardano steelt de show [video]

Tech Robert Kroes 29 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels kijken we na het weekend weer naar de prijs van de Bitcoin en de andere belangrijke cryptomunten. De Bitcoin presteert beter dan verwacht en wij vertellen waarom. Daarnaast steelt Cardano (ADA) de 360 show.

We beginnen natuurlijk met de actuele prijs voor de Bitcoin en de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we waarom de Bitcoin stijgt, staan we stil bij de Cardano (ADA) 360 show en kijken we naar de impact op de koers van Cardano.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs voor de Bitcoin en prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt boven verwachting in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 49.059,29 ($ 57.795,-) en dat is 2,74% hoger dan gisteren en ook fors hoger dan vrijdag. Daarmee zet de Bitcoin weer de trend voor een positieve cryptomarkt.

We zien namelijk wel een paar rode cijfers, maar Dogecoin (DOGE) is de enige munt die met een verlies van 2,76% in 24 uur echt rode cijfers schrijft. Grootste stijger is nieuwkomer Kusama (KSM), dat in 24 uur liefst 13,12% winst noteert. In het overzicht met live cryptoprijzen van onze collega’s van Tradeincrypto.com zien we dat dit de enige cryptomunt uit de top 25 is die met dubbele cijfers stijgt.

Waarom stijgt de Bitcoin boven verwachting?

In onze koersverwachting voor de komende week zagen we dat de Bitcoin afgelopen zaterdag nog iets boven $ 55.000,- presteerde. Ook refereerden we aan het CME-koersgat dat zo ontstond en voorzagen we dat dit wel eens gecompenseerd kon worden. Nu is de handelsweek in Amerika nog niet begonnen, maar tot nu toe wordt het koersgat alleen maar gorter omdat de koers van de Bitcoin sinds vrijdag harder stijgt dan gedacht.

Dit komt natuurlijk door de factoren die we zaterdag benoemden, maar de prijs van de Bitcoin kreeg een extra stimulans toen de in Amerika bekende Andrew Parlin grof uithaalde naar president Powell van de FED. In een vernietigend stuk veegde hij vanochtend de vloer aan met Powell en het inflatiebeleid van de FED. Hij voorziet een hyperinflatie. Aangezien Bitcoin meer en meer gezien wordt als een veilige haven tegen inflatierisico’s namen Amerikaanse beleggers actie. We zijn zeer benieuwd wat dit betekent voor de Amerikaanse beurzen, die in de loop van de middag open gaan.

Cardano (ADA)’s 360 show: dit moet je weten

Vorige week vrijdagavond presenteerde Cardano (ADA) haar maandelijkse update met de Cardano360 meeting, die virtueel was. Het was deze keer een flinke zit, want de streaming duurde bijna 3,5 uur. De echte liefhebbers kunnen hem uiteraard alsnog bekijken.

Aangezien niet iedereen daarvoor zin en gelegenheid heeft zetten we de highlights op een rij.

Zo kondigde men aan dat vanaf 31 maart alle blocks op de blockchain voor 100% worden geproduceerd door stake pool operators en daarmee is volledige decentralisatie van de peer-to-peer roll-out een stap dichterbij. Andere delen van het netwerk zullen nog wel centraal gedeeld blijven in verband met Daedalus-gebruik.

Verder komt het Plutus Devnet eraan. Men plant voor april een developers call om de verdere toekomst voor Plutus te bepalen.

Verder waren er diverse ontwikkelingen rondom verificatie en het gebruik van smart contracts op de Cardano-blockchain. Ook liet men een demo van een app zien die op Plutus draait en doet denken aan Uniswap. De roll-out van de road map voor smart contracts en de Alonzo hard-fork trok echter het meeste aandacht. Deze Alonzo hard fork moet Cardano de smart contracts brengen en staat gepland voor juli van dit jaar.

Wat betekent dit voor de Cardano (ADA) koersverwachting?

Momenteel zien we dat Cardano boven de weerstand van $ 1,22 handelt. Als men hierboven weet te blijven ligt er een verdere koerswinst tot $ 1,33 in het verschiet. Mocht de prijs echter onder de weerstand zakken dan ligt er op korte termijn een sterke support op $ 1,16. Op basis van diverse technische analyses is de koersverwachting neutraal, terwijl deze op basis van de trendanalyses een sterk koopadvies krijgt. Ook voor de langere termijn tot een maand zien we op dit moment bull-signalen die sterker worden, naarmate de analysetermijn langer is. Wij zijn benieuwd!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen