Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 dec 2020

Bitcoin break: Bitcoin stijgt door, cryptomarkt mee. Wanneer verkopen?

Tussen kerst en oud-en-nieuw zijn de financiële markten normaal gesproken rustig. Nu is er in dit jaar weinig normaal, dus dat de Bitcoin en cryptomarkt volop in beweging zijn mag dan ook eigenlijk niet verbazen. Wij bekijken de laatste stand van zaken op de cryptomarkt en bekijken wanneer het een goed moment is om winst te nemen en de Bitcoin te verkopen.

Zoals altijd gaan we eerst de laatste stand van zaken voor de Bitcoin en top 25 cryptomunten bekijken.

Bitcoin stijgt weer, cryptomarkt stijgt harder

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 22.171,83 ($ 27.090,64) en dat is een koersstijging van 0,87% ten opzichte van gisteravond. De andere cryptomunten uit de top 25 stijgen over het algemeen harder. De snelste stijger op dit moment is de Polkadot (DOT) die een winst van 18,00 % noteert. Alleen de Ripple (XRP) en Chainlink (LINK) noteren met respectievelijk -1,32% en – 0,33% nog negatieve koersen. De live cryptokoersen kun je natuurlijk 24 uur per dag blijven volgen op de site van Tradeincrypto.com.

Bitcoin whales worden in verdediging geduwd

De Bitcoin whales zijn in verschillende kampen te verdelen. Een deel van die whales drukt de markt naar verkoop zodat zij op ‘de dip’ weer in kunnen stappen. Doordat de koers nu boven de $ 26.000,- blijft worden de ‘sell whales’ uitgeput. Hiermee verliezen zij kracht om verkopen door te drukken en dat wordt als een extra positief signaal op de (middel)lange termijn opgevat. Hiermee lijken de vooruitzichten voor de Bitcoin nog gunstiger te worden.

Wanneer is het moment om winst te nemen?

Zoals we vanmiddag hebben gezien lijken de prognoses gunstig voor een koersstijging tot $ 30.000,-. Ook bovenstaand signaal is aanleiding om positief te blijven. Toch komt er een moment dat het verstandig kan zijn om winst te nemen. Vraag is uiteraard wanneer het moment daar is. Volgens de technische analyse van de Fibonaccigetallen liggen de volgende niveaus op $ 28.258,- en $ 29.783,-, waarna een terugval kan komen. Volgens diezelfde analyse kan de terugval richting $ 21.200,-, $ 19.666,- en $ 18.000,- gaan. Hoewel er verder nog weinig indicatoren van een trendwijziging zijn is dit een serieus signaal. Men verwacht overigens dat na deze correctie de koers weer zal stijgen en redelijk snel over $ 30.000,- zal gaan.

Daarmee is eens te meer duidelijk dat het verstandig is om jouw eigen onderzoek te doen. De analisten geven aan dat verkoop wellicht te overwegen valt als je niet van plan bent om te hodl-en. Dit nodigt eens te meer uit voor een kritisch eigen onderzoek en rationele afweging over de vraag of en wanneer het een goed moment is om te (stoppen met) investeren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: Bitcoin stijgt door, cryptomarkt mee. Wanneer verkopen?
Sluiten