Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin break: Bitcoin stijgt door, tot hoever en waarom?

De Europese financiële markten zijn weer gesloten en in Amerika is de handelsweek van start gegaan. De Bitcoin en cryptomarkt profiteren van een enthousiaste start. Wij zetten de laatste stand van zaken met stijgende Bitcoin op een rij en vragen ons af waarom de koers weer omhoog schiet en hoe ver dit kan gaan.

Uiteraard beginnen we met de meest actuele stand van zaken.

Bitcoin op hoogste punt van 2020, cryptomarkt volgt

Vanmiddag zagen we al dat de Bitcoin steeg en die trend is verder versneld. Momenteel bedraagt de koers van de grootste cryptomunt EUR 14163,77 ($ 16.778,13) en dat is 5,03% meer dan gisteren en ook een fikse stijging ten opzichte van vrijdagavond. Als we op Tradeincrypto.com de live cryptokoersen bekijken zien we dat de hele cryptomarkt in jubelstemming is. De top 25 van cryptomunten lijkt op het moment van schrijven wel een groene golf.

Waarom stijgt de koers van de Bitcoin zo snel door?

We zagen vanmiddag dat de Bitcoin een aantal bear-signalen laat zien, maar die worden toch genegeerd. Er zijn drie redenen te noemen waarom dit gebeurt.

Een eerste reden is dat het relatief negatieve weekend te weinig indruk maakte om daadwerkelijk een bear-trend te zetten. De markt werd weer positiever en daardoor steeg het vertrouwen. Ook profiteert de Bitcoin van het overall positieve sentiment. De Dow (aandelen) stijgt sterk en ook de goudprijs komt weer terug na een dip. Verder zet de trend van institutionele investeerders die in crypto stappen door. Deze keer meldde investeerder SkyBridge vóór beurs dat zij de SEC goedkeuring hebben gevraagd aan toezichthouder SEC om in crypto te investeren.

Hoe ver stijgt de koers van de BTC?

De vraag is natuurlijk hoe ver de koes zal stijgen. We zagen eerder al dat men verwacht dat het jaar rond het koersrecord van 2017 zal eindigen. Ook zagen we al dat men de Bitcoin volgend jaar richting $ 100.000,- zien gaan. Inmiddels is er een uitgebreid rapport verschenen over de waarde van de Bitcoin op lange termijn. Door de nieuwe halving, die in 2024 verwacht wordt sluit men zeker niet uit dat de koers van de grootste cryptomunt tegen 2025 een miljoen bedraagt. Hoewel er uiteraard slagen om de arm worden gemaakt, waarbij men vooral aan technische fouten en regelgeving denkt, verwacht men dat de Bitcoin sowieso een veelvoud waard zal zijn van de waarde die nu op de borden staat. De hele rapportage kun je hier lezen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin break: Bitcoin stijgt door, tot hoever en waarom?
Sluiten