Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 nov 2020

Bitcoin lunch: Bitcoin stijgt door. Hoe lang nog en wat nu?

De eerste werkdag van de week is op de Europese financiële markten alweer halverwege. Voor ons een goed moment om te kijken hoe de Bitcoin en cryptomarkt aan de week begonnen zijn. Ook kijken we naar de vooruitzichten en die zijn niet alleen positief.

We beginnen uiteraard eerst met de actuele stand van zaken voor de Bitcoin en de cryptomarkt.

Bitcoin weer boven $ 16.000,- na topweek

Vorige week vloog de Bitcoin door de $ 15.000,- en $ 16.000,-, al leek er vrijdag sprake van consolidatie. Inmiddels zien we na het weekend dat de cryptomarkt weer overwegend groene cijfers schrijft. De Bitcoin doet het daarbij goed. Op het moment van schrijven bedraagt de koers EUR 13.796,41 ($ 16.356,43) en daarmee stijgt de koers 2,18% ten opzichte van gisteren. Ook kijken we terug op een goede week. De munt sloot op $ 15.975,- en dat bleek de op 2 na hoogste weeksluiting ooit. De laatste keer dat we zo’n sluiting zagen was in de eerste week van januari, toen men $ 16.124,- noteerde en dat is nu het volgende doel als weeksluiting om de bull-trend voort te zetten.

Krijgt de Bitcoin te maken met een sell-off

De vraag is uiteraard hoe lang de grootste cryptomunt door blijft stijgen. Analisten houden inmiddels rekening met een komende verkoopgolf. Zij zien daarvoor drie redenen. Allereerst zijn de whales in beweging. Zij bewegen hun cryptomunten naar de beurs en dat is een teken dat zij klaar zijn voor verkoop en verzilvering van hun rendement.

Daarbij geven de whales vooral steun bij koersen tussen $ 12.000,- en $ 15.000,- en daarmee kan je concluderen dat de Bitcoin nu overpriced is.

Een laatste argument ziet men in de Fibonacci-analyse die aangeeft dat er zich sterke weerstanden vormen. De volledige analyse met grafieken zie je hier.

Risico’s beheren als een hedge-fund manager

Opvallend is dat ook de euforische toon bij hedge-fund managers verdwenen is. Aan de hand van hun strategie kan je misschien ideeën opdoen voor het beheer van jouw eigen beleggingen op een omslagpunt. Zo stelt de directeur van Green Bridge Investing dat hij momenteel niet investeert en winsten neemt. Hij heeft 3 criteria die hij gebruikt voordat hij opnieuw instapt. Eerst wacht hij op een prijsdaling naar de bandbreedte $ 13.600,- tot $ 14.250,-). Vandaar uit wil hij een prijsactie zien die in technische analyses een bull-actie indiceert en tot slot wil hij deze in de markt bevestigd zien.

Ook een andere collega van Green Bridge Investing valt hem bij. Hij ziet dat de munt ‘overbought’ is en adviseert investeerders om (in ieder geval een substantieel deel van) hun winst te nemen.

Kortom, er lijkt weer een spannende week voor ons te liggen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Bitcoin stijgt door. Hoe lang nog en wat nu?
Sluiten