Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

WANT Bitcoin update: Bitcoin stijgt door, pas op met Appstore en Coinbase

Inmiddels is de Europese handelsdag op de financiële markten weer voorbij. Wij bekijken de actuele prijs voor Bitcoin en belangrijkste cryptomunten. Ook bekijken we de verwachting voor Bitcoin en delen we waarschuwingen voor Coinbase en de Apple App Store.

We beginnen zoals altijd met de actuele prijs voor Bitcoin en de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt door in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 50.100,80 ($ 58.720,42) en dat is 1,82% hoger dan gisteren. Ook de andere munten in de top 25 presteren overwegend positief.

Er zijn enkele cryptomunten die in moeten leveren. Grootste verliezer is Theta Network (THETA), dat 3,98% inlevert. Grootste stijger is Filecoin (FIL), die vandaag 18,51% winst noteerde. Op de site van Tradeincrypto.com kun je de actuele prijzen van alle cryptomunten live bekijken.

Stijgende Bitcoin brengt handelaren weer in extase

Nu de Bitcoin na een correctie weer op weg lijkt naar $ 60.000,- en verder zijn veel handelaren weer in extase. Het nieuws dat PayPal haar activiteiten in crypto uitbreidt en ook Visa zich in crypto gaat begeven zorgt voor de bull-impuls die de munt nodig had. Als de Bitcoin door de $ 61.000,- breekt en zijn groei door kan zetten laat de Fibonacci-analyse verrassende mogelijkheden zijn. De huidige golf lijkt namelijk de eerste van 3 opwaartse golven na een ‘higher low’.  Als de Bitcoin deze golven volgt liggen de volgende golven op $ 73.000,- en $ 92.000,-.

Om aan deze rally toe te komen moet de Bitcoin ervoor zorgen dat zij boven de $ 60.000,- uitblijft en een marktdominantie van 60% of meer behouden. De hele analyse inclusief grafieken kun je hier bekijken.

Pieter Brandt waarschuwt voor faillissement Coinbase

Cryptobeurs Coinbase maakt zich op voor een beursgang. Peter Brandt laat zijn licht schijnen over de situatie en komt, op basis van eerdere ervaringen, tot de verrassende en schokkende conclusie dat Coinbase een reëel risico op faillissement loopt. Dit is vooral te wijten aan slechte klantenservice, gelimiteerde mogelijkheden tot uitbetalen en hoge fees. Daarnaast zou Coinbase posities tegen hun klanten innemen.

Voor veel mensen lijkt het risico op faillissement onvoorstelbaar aangezien men per maand 2,8 miljoen transacties verwerkt van 43 miljoen klanten. Aan de andere kant staat Brandt bekend als een rustige handelaar die zich niet snel overschreeuwt. Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Fake Trezor App in Apple App Store zorgt voor slachtoffers

Trezor is een zogenoemde hardware crypto wallet. dit betekent dat je jouw cryptomunten dus op een fysiek apparaatje bewaart. Trezor heeft GEEN APP. Toch denken veel mensen dat dit wel het geval is. Door misleiding hebben cybercriminelen inmiddels naar schatting meer dan een miljoen dollar buitgemaakt. Mensen vonden in de Apple App Store namelijk een Trezor app met 5-sterren rating. Aangezien Apple veiligheid propageert gingen zij ervan uit dat de app legitiem was. Een van de slachtoffers stortte ruim 17 Bitcoin (met een tegenwaarde van toen $ 600.000,-) maar naar verwachting zijn er inmiddels vele slachtoffers.

Chainalaysis deed onderzoek en concludeerde dat er diverse slachtoffers te betreuren zijn met, afhankelijk van de koers, miljoenenschade tot gevolg.

Apple wijst aansprakelijkheid af en verschuilt zich achter formaliteiten. Ook heeft zij nog geen contact opgenomen met de getroffenen. Nu de Washington Post dit verhaal wereldwijd onder de aandacht brengt zal dat naar verwachting veranderen.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!