Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin lunch: Bitcoin stijgt in afwachting van verkiezingsresultaat

De lunchtijd is weer aangebroken op de Europese financiële markten. Iedereen wacht natuurlijk in spanning op de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en dat merken we aan de koersbewegingen van Bitcoin en andere cryptomunten. Wij zetten de zaken op een rij in de Bitcoin lunch van vandaag.

We beginnen de Bitcoin lunch met een overzicht van de Bitcoin en cryptomarkt op dit moment.

Bitcoin stijgt, cryptomarkt afwachtend op ‘day after’

We zagen gisteren tijdens de lunch al dat de Bitcoin zich weinig aantrekt van bearish signalen. Vandaag bedraagt de koers op het moment van schrijven EUR 11.760,09 ($ 13.693,96) en daarmee presteert de munt 1,28% beter dan tijdens de lunch van gisteren. Uit het overzicht met live cryptokoersen van TradeinCrypto.com blijkt de rest van de markt een stuk meer afwachtend, al zijn de meeste koersen momenteel positief.

Hoe reageert de Bitcoin op de Amerikaanse verkiezingen?

Vooralsnog lijkt de Bitcoin zich weinig aan te trekken van het feit dat er nog geen uitslag is. Vanmorgen zagen we een korte dip toen president Trump opriep om het stemmen te staken, maar deze is inmiddels weer gecorrigeerd.

Door de stijgende koersen ontstaat er natuurlijk ook een positief effect op de technische analyses. Zo zagen we gisteren al dat de Bitcoin boven diverse belangrijke indicatoren bleef. Daarmee houdt de markt uitzicht op een nieuwe rally. Hier kwam vanochtend een belangrijk signaal bij.

Gaat de koers weer 2.000% stijgen?

Analist Nunya Bizniz constateerde dat het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen een nieuw record neerzette. De laatste keren dat dit gebeurde was in 2012 en 2016. In beide gevallen volgde er nadien een een rally van meer dan 2.000%. Haar analyse zie je in onderstaand bericht.

Natuurlijk is niet te verwachten dat we deze stijging nu in een rechte lijn zien gebeuren, maar het vooruitzicht wordt nu wel erg bullish.

Wellicht krijgen de Winklevoss broeders wel gelijk met hun voorspelling. Zij voorspelden gisteren namelijk de echte winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Bitcoin stijgt in afwachting van verkiezingsresultaat
Sluiten