Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 feb 2021

WANT Bitcoin update: Tesla koopt voor anderhalf miljard dollar aan Bitcoin

Net na het verschijnen van ons onderstaande artikel werd bekend dat autofabrikant Tesla in januari voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin heeft gekocht. Dit heeft men zojuist in een update aan financiële toezichthouder SEC laten weten. Direct na het nieuws spoot de koers van Bitcoin omhoog. Met een koersstijging van bijna 8% in 30 minuten noteert de munt een nieuw koersrecord, dat voorlopig op EUR 36.028,,17 ($ 43.360,20) staat. De live prijs van BTC, die je bij Tradeincrypto.com kunt volgen loopt echter snel op. Vanavond meer hierover.

Hieronder zie je het originele bericht dat wij publiceerden.

Want Bitcoin update: Bitcoin stijgt na weekend, dit kun je verwachten

Inmiddels is de handelsweek op de Europese financiële markt weer onderweg. Wij bieden een overzicht van de live prijzen voor Bitcoin en de andere top 25-cryptomunten. Ook blikken we vooruit naar wat we de komende week van de Bitcoin kunnen verwachten.

Uiteraard beginnen we bij de actuele prijzen voor Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt na wisselvallig weekend in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 34.350,- ($ 41.352,87). Dat is 1,21% hoger dan gisteren en ook fors hoger ten opzichte van de koers die afgelopen vrijdagmiddag op het bord stond. Ook de rest van de cryptomarkt is overwegend positief aan de week begonnen. Er zijn wel enkele dalers te zien. Stellar (XLM) verliest met 3,45% het meest. Er zijn veel stijgers die hun 24-uurs resultaat in dubbele cijfers kunnen schrijven. Sterkste stijger is echter Elrond (EGLD), dat een winst van liefst 36,5% in 24 uur mag noteren. Goede tweede is Dogecoin (DOGE), dat dankzij de nieuwe Tweets van Elon Musk een plus van 23,72% mag noteren. Uiteraard kan je alle cryptoprijzen live bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Wat kunnen we de aankomende week van Bitcoin verwachten?

Van het weekend schoot de Bitcoin na een periode van correctie en horizontale koersbewegingen weer door de $ 40.000,- grens en dit maakt investeerders uiteraard enthousiast.

Dit zien we terug in het aantal beroemdheden dat zich als supporter van de Bitcoin bekend maakt. Nadat we vorige week Elon Musk en Ryan Babel mochten verwelkomen als cryptofan is het deze maandag de beurt aan Ricardo Salinas Pliego. Wellicht geen naam die een bel doet rinkelen, maar hij is de derde rijkste man van Mexico.

Ook zien we dat de schaarste in Bitcoin sneller toeneemt. Dit komt omdat de institutionele beleggers massaal Bitcoin op (blijven) kopen. Hierdoor leidt de schaarste rechtstreeks tot prijsverhoging en ook dat effect zal de komende week aan blijven houden.

Dit is de koersverwachting

Met de terugkeer boven $ 40.000,- en een goed begin van de week lijkt de Bitcoin weer een bull-rally neer te gaan zetten. Volgens investeerders is het koersdoel op korte termijn $ 63.000,-. Ook de Nederlandse analist Plan B voorziet sterke stijgingen. Hij laat zien dat de huidige koers van de Bitcoin zich precies ontwikkeld zoals we zagen na de halvings in 2012 en 2016. Zijn visie wordt onderschreven door andere analisten die voor april al een koersdoel van $ 90.000,- verwachten.

Tegelijk waarschuwt men dat deze stijging niet in een rechte lijn zal verlopen en dat er ongetwijfeld ook correcties zullen plaatsvinden. Onze collega’s van Tradeincrypto.com leggen uit hoe je zo’n verandering van sentiment het snelste kunt zien.

Uiteraard blijft het altijd belangrijk om jouw eigen onderzoek te doen en alleen op rationele gronden te beslissen of je wilt investeren in crypto of andere beleggingsmiddelen. Wij blijven de cryptomarkt uiteraard volgen en bekijken vanavond wat de komende week voor Altcoins te brengen heeft.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin update: Tesla koopt voor anderhalf miljard dollar aan Bitcoin
Sluiten