WANT Bitcoin update: Bitcoin stijgt, NL OTC en Euro op Blockchain [video]

Tech Robert Kroes 30 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de eerste handelsdag op de Amerikaanse financiële markten voorbij. Wij bekijken de actuele prijs van de Bitcoin en top 25 cryptomunten. Daarnaast aandacht voor een Nederlandse OTC-faciliteit voor institutionele beleggers en een Duits initiatief om security trading via de Blockchain mogelijk te maken.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van de Bitcoin en top 25 cryptomunten.

Bitcoin blijft stijgen in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 48.668,27 ($ 57.322,-) en dat is 4,34% hoger dan gisteravond en ook aanzienlijk hoger dan afgelopen weekend. Daarmee kunnen we concluderen dat het CME-koersgat dat we vrijdag zagen staan niet onmiddellijk gedicht is, zodat de Bitcoin beter aan de week begint dan verwacht. Hoe dit komt bespraken we vanmiddag.

Ook de andere prijzen van de top 25 cryptomunten zijn positief met uitzondering van de stable coins. Grootste stijger blijft nieuwkomer Kusama (KSM), dat 12,55% winst in 24 uur noteert. Bij onze collega’s van Tradeincrypto.com zien we dat er meer mooie live cryptoprijzen te noteren zijn.

Nederlandse vergunning voor OTC-oplossing voor Nederlandse beleggers

Het Nederlandse Flow Trading, dat aan de AEX genoteerd is en zich bezig houdt met financiële technologie en het verschaffen van liquiditeit aan institutionele beleggers, bracht een persbericht uit. In dit persbericht melden zij dat zij een vergunning van De Nederlandse Bank hebben gehad voor de handel in crypto met fiat geld.

In de toelichting leggen zij uit dat zij OTC (over the counter) transacties aanbieden aan institutionele beleggers. Ook wil zij haar marktpositie in ETP’s op het gebied van crypto opbouwen. Het hele persbericht kun je hier lezen.

Duitsland lanceert security trading in Euro via Blockchain

Ook uit Duitsland is er nieuws over nieuwe handelsmogelijkheden. De Duitse overheid heeft namelijk een toepassing laten ontwikkelen die het mogelijk maakt om de Blockchain in te zetten voor security trading in Euro’s. In deze video legt men uit wat we hiervan kunnen verwachten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen