Robert Kroes
Robert Kroes Tech 25 dec 2020

Bitcoin lunch: Bitcoin breekt weer records, wederopstanding Ripple

Tijdens de kerst zijn de financiële markten natuurlijk gesloten, maar er wordt druk gehandeld. Sterker nog, zowel de Bitcoin als de andere cryptomunten uit de top 25 beleven een kerstrally. Wij zetten de stand van zaken op een rij en kijken ook naar de wederopstanding van Ripple (XRP).

We beginnen met de huidige stand van de Bitcoin en cryptomunten.

Bitcoin weer op record, cryptomarkt in kerstrally

De Bitcoin (BTC) beleeft een recordkerst. Op het moment van schrijven is de munt voor het eerst door de EUR 20.000,-. De actuele koers bedraagt EUR 20.092,99 ($ 24.486,63) en dat is 3,30% meer dan gisteren. Ook de andere cryptomunten uit de top 25 schieten omhoog. Winsten in dubbele cijfers zijn geen uitzondering. De wederopstanding van Ripple (XRP) is met 35.90% reden voor nadere beschouwing (zie hierna), maar ook veel andere cryptomunten schrijven dubbele cijfers. Je kunt de live cryptokoersen natuurlijk bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Ripple (XRP) beleeft wederopstanding naast Bitcoin

Na de dramatische koersval die de Ripple (XRP) de afgelopen week plaagde begon de munt vandaag aan een gigantische wederopstanding. Deze wordt vooral gedreven door een zogenoemde ‘short squeeze’ op de futures-markt. Men opende na de laagste koers van vanochtend (op $ 0,2138) zoveel short posities dat er een squeeze plaats vond die de koers juist omhoog dreef. Deze wederopstanding gaat vooralsnog door, als is de scherpte er sinds vanmorgen wel af. Uiteraard blijven er nog steeds donkere wolken hangen door de SEC-acties, maar er lijkt wat lucht voor de cryptomunt te ontstaan.

Dit temeer nu het concern achter Ripple (XRP) vlak voor kerst bekend maakte dat er een schikking werd getroffen in een langlopende rechtszaak met een software-leverancier.

Heeft de SEC meer cryptomunten op het oog?

De actie van de SEC tegen Ripple maakte de afgelopen week een einde aan de rally voor de cryptomunt en beleggers werden onrustig. Volgens sommige insiders is die onrust niet ten einde. Zo voorspelt de bekende Amerikaanse TV-host Max Keiser, die in veel economische programma’s te zien is, dat de SEC achter andere munten aangaat. Hij noemt onder andere de Cardano (ADA) en Stellar (XLM) als mogelijke doelwitten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Uiteraard wensen wij je namens het team van WANT hele fijne kerstdagen.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Bitcoin breekt weer records, wederopstanding Ripple
Sluiten