Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 jun 2019

De Bitcoin stijgt weer snel en de oorzaak raad je nooit…

Waar gisteren de jammerklachten niet van de lucht waren en de Bitcoin letterlijk de put werd ingeschreven ziet de wereld er vandaag weer anders uit. Naast het fenomeen ‘weekend love’ is er nu een concrete oorzaak aan te wijzen voor de groei van de Bitcoin. Het grappige is dat er maar weinig mensen hadden kunnen voorzien dat deze oorzaak reëel is. Wij zetten de zaken op een rij.

Wat is Bitcoin weekend love?

Degenen die de koers van de Bitcoin al langer volgen zullen wellicht een tendens gemerkt hebben. De koers van de Bitcoin heeft namelijk de neiging om op vrijdag positiever te ontwikkelen dan in de rest van de week. Ook vandaag is geen uitzondering. Inmiddels heeft men dit fenomeen ‘weekend love’ genoemd. Ook vandaag zien we weekend love weer in volle glorie actief worden. Zo stijgt de marktkapitalisatie al de hele dag. Van de $ 300,8 miljard van vanmorgen staan we inmiddels weer op $ 325,6 miljard.

Hoe ontwikkelt de Bitcoin-koers zich?

Een dergelijke stijging van de marktkapitalisatie heeft uiteraard ook een positieve invloed op de koers van de Bitcoin en de andere cryptomunten. In onderstaande grafiek zie je de live-koersen zoals wij die om 21 uur vastlegden.

Overzicht koers Bitcoin en koersen altcoins als gevolgd van weekend love met bijzondere oorzaak. Live koersen vastgelegd om 21 uur.
Overzicht koers Bitcoin en koersen altcoins als gevolgd van weekend love met bijzondere oorzaak. Live koersen vastgelegd om 21 uur. TradeinCrypto.com

Wat is de oorzaak van deze golf van liefde?

Natuurlijk is een fenomeen altijd een beetje mysterieus, maar investeren in cryptomunten is natuurlijk geen liefdadigheid. Er is dan ook een oorzaak aan te wijzen voor deze oprisping van weekend love. Nu zijn de oorzaken vaak relatief te beredeneren, maar deze oorzaak raden maar weinig mensen. Het is namelijk de politiek die de Bitcoin een boost geeft. Zo maakte de Chinese staatsmedia bekend dat Bitcoin als ‘save heaven’ gezien kan worden. Hoewel dit een forse kentering is ten opzichte van het verbod in handel waar de overheid tot voor kort voor stond kwam de echte verrassing aan het begin van de avond uit Europa.

Voorzitter Goosse van de Europese Betalingsraad riep na beurstijd de bankwereld op om te investeren in Blockchain en crypto-technologie omdat zij anders ingehaald zouden worden door de nieuwkomers in deze markt. Uiteraard werd dit nieuws goed ontvangen. Het belooft dus weer een bijzondere periode te worden voor de Bitcoin.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

 

Reageer op artikel:
De Bitcoin stijgt weer snel en de oorzaak raad je nooit…
Sluiten