Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 nov 2020

Bitcoin break: koers stijgt door verkiezingen USA. Vitalik Buterin denkt mee

Nu de Europese markten gesloten zijn en de Amerikaanse beurzen openen zien we dat de Bitcoin stijgt. Dit is opvallend en heeft alles met de verkiezingen in Amerika te maken. Wij zetten de zaken op een rij en analyseren.

Als eerste beginnen we uiteraard weer met de analyse van de Bitcoin en cryptomarkt.

Bitcoin stijgt bij opening Amerikaanse beurs, cryptomarkt is negatief

Tijdens de Bitcoin lunch van vanmiddag zagen we al dat de Bitcoin steeg en bij het openen van de Amerikaanse beurzen stijgt de BTC door. De koers bedraagt op het moment van schrijven EUR 11.721,36 ($ 13.749,99) en ligt daarmee 1,49% hoger dan gisteren. Daarmee blijft de BTC een uitzondering, want de rest van de cryptomarkt noteert op basis van de live cryptokoersen op Tradeincrypto.com nog steeds voornamelijk verlies. Deze situatie heeft alles te maken met de Amerikaanse verkiezingen.

Amerika reageert op election day en dat is goed voor Bitcoin

Uiteraard houdt Amerika de adem in voor wellicht de spannendste verkiezingen ooit. De financiële markten reageren goed en de aandelenkoersen schieten omhoog. Aangezien de aandelen en BTC beide als meer risicovolle investeringen worden gezien straalt dit vertrouwen ook af op de Bitcoin. Daarbij komt dat BTC en aandelen bij een stijgende markt meer correlatie hebben dan in een dalende markt.

Dat zagen we ook vandaag. De Amerikaanse beurzen openden vandaag fors hoger en daardoor schoot de Bitcoin in een half uur ruim $ 250,- in prijs omhoog. Hierdoor daalden de zogenoemde ‘funding rate’ voor BTC opties op Binance Futures onder nul. Dit betekent dat er er haast geen short sellers in de markt zijn en dat er dus een breed vertrouwen is in verdere koersstijging.

Die veronderstelling wordt gesteund doordat veel investeerders hun BTC van de beurs halen en in eigen wallets plaatsen om te ‘hodlen’. Experts zien dit als een teken dat zij niet willen verkopen in afwachting van koersstijging. Ook dit is dus een bullish signaal.

Vitalik Buterin denkt er het zijne van

Vitalik Buterin trekt de voorspellende gaven van de diverse polls in twijfel. Hij voorziet op basis van de ontwikkelingen in de markten waarvan men koersen probeert te voorspellen een groot verschil tussen de verwachte uitkomsten daar. Op basis van de stijgende financiële koersen gaat men daar volgens interpretatie vooralsnog uit van een fotofinish. De polls geven echter ruime voorsprong voor Joe Biden aan. Aan de hand van drie stellingen probeert Vitalik Buterin de verschillen tussen polls en markt te verklaren.

 

(de stellingen met uitleg en conclusie lees je als je de Tweet opent). Wij houden ons voor nu vast aan het oude gezegde dat de markt altijd gelijk heeft. Overigens verwachten analisten dat de koers van de Bitcoin zowel in geval van een overwinning van Trump als van Biden bullish blijft. De cryptomunt gedijt namelijk goed bij politieke onrust en beide kandidaten zullen de inflatie verder laten stijgen. Ook de gebroeders Winklevoss zijn ervan overtuigd dat er maar één winnaar zal zijn als alle stemmen geteld zijn:

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin break: koers stijgt door verkiezingen USA. Vitalik Buterin denkt mee
Sluiten