Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 okt 2020

Bitcoin lunch: Bitcoin stijgt door, waarom en hoe lang?

Het is weer lunchtijd op de Europese financiële markten. Deze zal de investeerders in Bitcoin goed smaken. De munt stijgt namelijk maar door. Waardoor komt dit eigenlijk en zeggen deze factoren iets over de duur van de bull-golf?

Uiteraard kijken we eerst even naar de stand van de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin stijgt door richting $ 14.000,-

De Bitcoin noteert vandaag op het moment van schrijven $ 11.499,95 ($ 13.512,07) en daarmee stijgt de koers 2,78% ten opzichte van het niveau van de lunch van gisteren. De tendens is overigens iets dalend, want vanmorgen lag de koers nog dichter bij de $ 14.000,-. Sterker nog, op sommige beurzen werd deze stand zelfs aangetikt. De rest van de cryptomarkt geeft, volgens de live cryptokoersen van Tradeincrypto.com, een meer wisselend beeld.

Vraag is natuurlijk wat deze koersstijgingen drijft.

Waarom blijft de Bitcoin koers stijgen?

Als we de fundamentele analyses bekijken zien we allereerst dat het effect van PayPal na-ijlt. Zoals bekend gaat de betaalprovider met een beperkt aantal munten werken en die munten, waaronder de Bitcoin (BTC) zitten sindsdien in de lift.

Daarnaast houdt ook de interesse van institutionele beleggers aan. De inflatie van de Dollar loopt op. Institutionele beleggers, waaronder ook steeds meer beursgenoteerde bedrijven, willen de waarde van hun bezit veilig stellen en kiezen daarvoor, naast echt goud, steeds vaker voor digitaal goud.

Als laatste argument geldt dat de techniek van de BlockChain steeds verder verbetert. Die techniek wordt vaak besproken in de vorm van een trilemma. Dit trilemma bestaat uit schaalbaarheid, veiligheid en decentralisatie. De klassieke gedachte is dat het verbeteren van één van de drie delen leidt tot verzwakking van de andere delen. Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum (ETH), claimt die stelling te hebben doorbroken. Zijn vindingen lijken inderdaad een oplossing te bieden om uit dit trilemma te komen en dat stemt investeerders positief over de mogelijkheden voor bredere toepassing van die technologie.

Zegt deze analyse iets over de duurzaamheid van de stijging?

Het opvallende is dat we van ten minste twee van de drie argumenten een duurzame effecten kunnen verwachten. PayPal moet haar diensten nog in de markt zetten en de gebruikerspotentie nog verzilveren. Hierdoor komen er dus naar verwachting vele gebruikers naar de cryptobeurs en naar de Bitcoin.

Ook de ontwikkelingen bij Ethereum (ETH) staan nog in de beginfase. De uitrol van EHT 2.0 en Web 3.0, waarmee het trilemma kan worden opgelost, moet nog beginnen.

Men verwacht dan ook dat deze twee factoren de basis kunnen zijn voor een groei op langere termijn. De inflatie van de dollar is wellicht nog het meest tijdelijk van de drie factoren. De Amerikaanse financiële autoriteiten hebben hier echter ook al het besluit genomen om deze over langere tijd (2 jaar) op te laten lopen. Ook hier concludeert men dus een positieve input op langere termijn. Dit stemt investeerders uiteraard gunstig.

Het hele onderzoek waarin deze drie argumenten gedetecteerd worden lees je in dit artikel.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin lunch: Bitcoin stijgt door, waarom en hoe lang?
Sluiten