Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

WANT Bitcoin update: Bitcoin stijgt, wat als SEC wint van Ripple? [video]

Inmiddels is de eerste handelsdag op de Amerikaanse handelsbeurzen weer bijna ten einde. We bekijken natuurlijk de prijzen van Bitcoin en andere cryptomunten. Ook bekijken we waarom de koers van Ethereum (ETH) zo snel stijgt. Tot slot bekijken we wat er gebeurt als de SEC de zaak tegen Ripple (XRP) zou winnen. CEO Brad Garlinghouse geeft hierover een interview.

Natuurlijk bekijken we eerst de prijs van de Bitcoin en andere top 25 cryptomunten.

Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 43.657,82 ($ 51.736,20) en daarmee noteert de munt 3,67% hoger dan gisterenavond, hoger dan vrijdag en alweer meer dan $ 1.000,- hoger dan vanmiddag.

De rest van de cryptomarkt is inmiddels ook positief. Enige dissonant iss OKB (OKB), dat 2,56% verliest. Grootste stijgers bevinden zich weer in de DeFi-hoek. Zo noteert Terra (LUNA) 18,99% stijging en mag ook Theta Network (THETA) met + 16,63% een forse stijging noteren. Uiteraard kun je de live cryptoprijzen bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Ethereum (ETH) versnelt uitrol Ethereum 2.0

De Ethereum-gemeenschap kijkt al een tijd reikhalzend uit naar Ethereum 2.0. Deze ontwikkeling is gaande, maar tot nu toe wilde men eerst een ander traject, het zogenoemde ‘sharding’ voorrang geven. Met sharding zou de blockchain schaalbaarder worden. Aangezien er nu andere ontwikkelingen naast sharding zijn is het minder belangrijk dat deze stap voorrang krijgt. Daarom reageerden zowel hoofdontwikkelaar Danny Ryan als oprichter Vitalik Buterin positief op de suggestie van een Reddit-gebruiker. Hoewel ere nog geen termijn bekend is raakte dit nieuws wel bekend en sindsdien loopt de koers van Ethereum op.

Wat gebeurt er als Ripple (XRP) de strijd van SEC verliest?

Zoals we vanmiddag al zagen was er goed nieuws voor Ripple, hoewel wij een voorbehoud maakten ten aanzien van de strijd die Ripple in de rechtbank met de SEC voert. Inmiddels is daarover een update. Het blijkt namelijk dat HBO een interview met Brad Garlinghouse heeft gehouden. Hoewel dit interview niet werd uitgezonden heeft het wel zijn weg naar YouTube gevonden. In de video legt Garlinghouse uit waarom Ripple’s cryptomunt XRP in zijn ogen geen security is en wat er gebeurt als de SEC het bedrijf achter Ripple veroordeelt. Zeker interessant om even te bekijken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!