Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 aug 2018

Oeps: Bitcoin struikelt alsnog en trekt markt mee

En toen was de bear market opeens terug, en hoe. De afgelopen uren kreeg de cryptomarkt een flinke klap. Bitcoin daalde acht procent in waarde, een katalysator die ook andere munten meetrok in het rood. Vaak zelfs in de dubbele cijfers.

Bitcoin en rest cryptomarkt levert in

Bitcoin is op het moment van schrijven 7545 dollar waard. Het leek er de afgelopen paar weken sterk op dat de bear-cyclus van de afgelopen twee maanden eindelijk voorbij was. Is dit het teken dat we toch nog een dip mee gaan maken?

Dat zou namelijk wel overeen komen met de analyses van een aantal prominente investeerders. Zij verwachten dat Bitcoin eerst tien procent zal dippen, alvorens alsnog dit jaar records te vestigen.

Dinsdag was de cryptocurrency nog 8100 dollar waard. Toen later op de dag het belangrijke support level van 8000 dollar werd doorbroken, zakte Bitcoin snel door naar de 7500 dollar. In principe alsnog een prima groei ten opzichte van een maand terug, maar niet het momentum waar men op hoopte.

Bitcoin cryptocurrency

Laten we even naar de rest van de markt kijken. Bitcoin Cash viert vandaag zijn eerste verjaardag (ja, de tijd gaat zo snel), maar niet met als cadeautje flinke groei. In tegendeel: de cryptocurrency zakte met zes procent in waarde.

Ethereum zakte de afgelopen uren ook langzaam, ondanks positief nieuws van bedenker Vitalik Buterin. Zeven procent aan koerswaarde werd ingeleverd. EOS is een van de grootste verliezers: het veelbelovende project zakte dinsdag tien procent, en vanochtend werd daar nog eens vijf procent aan toegevoegd.

Ripple pakte een daling van ‘slechts’ drie procent mee, maar zakt daarmee wel richting een nieuw dieptepunt voor 2018. De munt kreeg de afgelopen maanden klap na klap, bij een gebrek aan goed nieuws dat alsnog voor een explosie kan zorgen. Hopelijk kan het nieuws dat Bill Clinton gaat spreken tijdens een Ripple-conferentie wel voor een impuls zorgen.

Litecoin en Ethereum Classic zakten allebei vijf procent. Daarmee dook Ethereum Classic net onder de 16 dollar, een belangrijke psychologische grens. Ook NEO dook na een daling van acht procent voor het eerst in weken onder de 30 dollar.

 

Reageer op artikel:
Oeps: Bitcoin struikelt alsnog en trekt markt mee
Sluiten