Tech 13 jun 2018 Noah Korevaar

Bitcoin tikt dieptepunt aan: markt neemt duikvlucht

Begin deze week tikte Bitcoin het laagste prijspunt sinds twee maanden aan. Afgelopen zondag werd al omgedoopt tot ‘bloody sunday’. Deze hele week lijkt echter vrij bloederig te gaan worden.

Bitcoin neemt duikvlucht

De cryptocurrency heeft namelijk zojuist een prijsniveau bereikt dat we voor het laatst op 6 februari zagen. En nee, niet in de positieve zin. Op het moment van schrijven wordt een Bitcoin verhandeld voor 6371 dollar.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste cryptonieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Daarmee schiet de munt richting een koerswaarde waar we voor het laatst een jaar geleden onder zaten. Afgelopen weekend werd er al 40 miljard dollar aan crypto weggevaagd doordat de markt flink inleverde.

In de huidige bear market zijn altcoins sterk afhankelijk van Bitcoin, en dat zie je nu terug. De gehele top honderd aan cryptocurrencies staat flink in het rood. Juist de afgelopen dagen bleef Bitcoin grotendeels buiten schot, terwijl de rest van de top tien een duikvlucht doormaakte.

Bitcoin

De digitale munt staat nu op het een na laagste prijspunt van 2018. Na de astronomische stijgingen van eind vorig jaar is dat even slikken, maar als je uitzoomt dan is er voorlopig nog niks aan de hand. Dit soort duikvluchten kunnen echter tot ongeremde paniek leiden, waardoor er wel flinke bewegingen kunnen gaan ontstaan.

Het prijspunt waarop miners zich zorgen gaan maken over hun winstgevendheid, komt daarmee ook in zicht. Volgens experts hebben we het dan over 5000 dollar. Op dat prijspunt leveren miners zoveel in, dat een aanzienlijk deel zich flink achter de oren zal gaan krabben. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

Cryptocurrencies

Deze ervaren investeerder heeft er nog vertrouwen in, ondanks dat hij er van overtuigd is dat het dieptepunt nog niet is bereikt. Volgens hem hoef je de komende tijd niet meer op snelle winst te rekenen, maar zit het op de lange termijn zeker goed. Dan hebben we het over drie tot vijf jaar van nu.

Gisteren dook Ethereum onder de 500 dollar, en stond Litecoin op 95 dollar. Een prijspunt dat we sinds december vorig jaar niet meer terug hebben gezien. In de top tien cryptocoins is IOTA de grootste verliezer. De afgelopen zeven dagen werd 30.3 procent van de prijs ingeleverd.

?Lees ook: Bitcoin heeft dieptepunt nog niet bereikt, juist nu investeren

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin tikt dieptepunt aan: markt neemt duikvlucht
Sluiten