Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 26 jun 2018

Bitcoin herstelt, maar de toekomst kleurt rood: nu investeren?

Afgelopen weekend was zeer pijnlijk voor Bitcoin. De cryptocurrency tikte een dieptepunt voor 2018 aan, door onder de 6000 dollar te duiken. Sindsdien is Bitcoin weer flink gestegen, en herstelt de koers zich rap.

Bitcoin herstelt, maar juich niet te vroeg

Ziet de toekomst er dan toch rooskleurig uit? Volgens blockchain venture capitalist Spencer Bogart wel, maar hoeven investeerders geen snelle weg omhoog te verwachten. De investeerder is zelf ‘super bullish‘ en dus optimistisch, maar voorziet eerst nog een dieper dal.

Ja, dieper dan het dal van afgelopen weekend. “Als je terug gaat naar de zomer van 2017, toen de crypto-prijzen de lucht in schoten, toen waren er 100, 200 of zelfs 300 nieuwe crypto hedgefunds die werden opgericht.”

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Binnenkort bestaan een hoop van die fondsen dus een jaar, waarmee ze de ‘one-year lock up’ aantikken. Investeerders die destijds voor een jaar hun geld in cryptocurency staken, zullen nu hun opties opnieuw overwegen. En gezien een flink aantal munten sindsdien met meer dan vijftig procent in waarde zijn gedaald, zullen volgens Bogart een hoop liquiditeitsverschaffers overwegen om de cryptocurrencies te verkopen.

“Ze zeggen, ‘hey, ik wil mijn geld uit dat fonds halen,” aldus Bogart.”Dat betekent dat de boel namens al die nieuwe cryptofondsen wordt verkocht. Ik denk dat die beweging de prijzen op kunstmatige wijze nog verder gaat verlagen.”

Bitcoin tikte afgelopen december een hoogtepunt van 19.500 dollar aan. Sindsdien is de cryptocurrency met bijna zeventig procent in waarde gedaald. Dat geldt echter ook voor Ethereum, Bitcoin Cash en Ripple. Allemaal kregen ze een flinke klap.

Bitcoin

Dat is in het overkoepelende plaatje niet per se een ramp. Bogart is dan ook zeer optimistisch over de toekomst van de cryptomarkt. De komende maanden ga je echter nog wel de nasleep van die gigantische hype van vorig jaar bemerken. Onder andere dus door fondsen die aflopen of op een cruciaal punt komen. Niet elke investeerder is bereid voor de lange termijn te gaan.

Brian Kelly, CEO van een investeringsbedrijf voor digitale valuta, is ook hoopvol. Volgens hem is het nog vroeg, maar zijn de eerste tekenen van een comeback zeker aanwezig. Kelly wijst erop dat het 5900 dollar kost om een Bitcoin te minen.

Wachten of investeren?

Miners hebben er dus baat bij om de prijs van de cryptocurrency daarboven te houden. Daarom zag je volgens de expert gisteren ook zo’n snelle herstelfase. Toch voorziet hij nog grote verschuivingen. Volgens Kelly is een groot deel van de markt nog steeds overgewaardeerd. De prijs van Bitcoin is echter “vrij goed op dit moment”, als je naar de korte termijn kijkt.

Is het gezien de voorspellingen van Bogart dan verstandig om nog te wachten met het kopen van Bitcoin? Kelly is het daar niet mee eens: “De meeste mensen die wachten op lagere prijzen, zullen uiteindelijk een hogere prijs dan vandaag betalen. Ik denk dat het de juiste move is om niet te proberen om de markt te timen, maar om er langzaam en kalm in te stappen.”

?Lees ook: Bitcoin opgeven bij belastingdienst: moet het en hoe werkt het?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin herstelt, maar de toekomst kleurt rood: nu investeren?
Sluiten