Bitcoin wordt ook voor social media gezien als de toekomst

Crypto Mark Hofman 23 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Twitter CEO Jack Dorsey heeft zijn liefde voor Bitcoin ook geuit richting investeerders. Hij bevestigt dat de crypto een hele grote rol gaat spelen in de toekomst van zijn platform.

Volgens Dorsey kunnen investeerders rekening houden met intergratie in verschillende producten en onderdelen van Twitter. Denk hierbij aan abonnementen, handel en nieuwe toevoegingen al de Tip Jar en de Super Follows.

Jack Dorsey: knettergek op Bitcoin

Jack Dorsey is niet alleen gek op Twitter, maar leeft ook echt voor de Bitcoin. Zo is hij al jaren een uitgesproken fan en bouwt hij op dit moment zelfs aan een eigen hardware wallet. Hij richtte samen met Amerikaanse rapper Jay-Z een Bitcoin fonds op waar 23.6 miljoen dollar in geïnvesteerd werd. Dat uitgerekend deze CEO met plannen komt om de crypto te verwerken in social media is dus alles behalve een verrassing.

Al blijft de aankondiging van gisteravond wel een bijzondere. Het is namelijk de eerste keer dat Dorsey zich tegenover investeerders uitspreekt over zijn plannen voor Bitcoin. De CEO van Twitter is overigens de eerste die zulke uitspraken doet, maar staat er naar eigen zeggen niet alleen voor. Zo heeft Mark Zuckerberg’s Facebook plannen voor Diem.

Jack Dorsey Bitcoin
De CEO van Square en Twitter (Afbeelding: Marco Bello / AFP)

“Er is duidelijk vraag naar en het wordt gewaardeerd. Ik denk persoonlijk dat een open standaard op het internet de juiste weg is om op te gaan en daarom richt ik mij, samen met het hele bedrijf, op Bitcoin.” Zo liet hij weten.

Twitter experimenteert erop los

De aankondiging van Jack Dorsey is overigens om meer redenen geen verrassing. Zo is zijn interesse in Bitcoin een grote motivatie, maar lijkt Twitter zelf ook in een identiteitscrisis te zitten. Het bedrijf probeert ontzettend viel nieuwe dingen, maar lijkt tot op heden nog niet echt te weten welke kant het op moet gaan.

Zo werd vorige week bekend dat Fleets, dat acht maanden geleden als “The Next Big Thing” werd aangekondigd, gaat verdwijnen. Vervolgens komt Spaces, een Clubhouse alternatief, daarvoor in de plaats en werkt het bedrijf opeens aan een dislike-knop.

Twitter stopt met Fleets: deze 5 tech-producten flopte ook

Meer weten? Lees dan zeker even het artikel via de bovenstaande link of bekijk deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen