Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 juli 2018

‘Buskruit: Bitcoin is op weg naar nieuwe hoogtes’

Bitcoin heeft een aantal sterke weken achter de rug. De cryptocurrency wist vorige week zelfs de 8500 dollar aan te tikken. Daarna kreeg de munt een (kleine) klap. Op het moment van schrijven schommelt Bitcoin rond de 8200 dollar. Wanneer is het tijd voor de volgende impuls?

Bitcoin wacht op een reden

De laatste keer dat de munt de 8000 dollar passeerde, was in afgelopen mei. Daarna kwam er een flinke daling, richting de 6000 dollar. Ten opzichte van eind vorig jaar is dat al helemaal een dieptepunt. Toen stond de teller namelijk bijna op 20,000 dollar.

Nu lijkt de munt weer tijdelijk in een soort rustfase te zitten, waarbij het momentum weer op gang moet komen. Een mooi moment voor investeerders en experts om van allerlei kanten hun voorspellingen op de markt los te laten.

Bogart vergelijkt Bitcoin met een tondeldoos. Er is enkel een beetje vuur nodig om de weg omhoog in te zetten.

Ook tijdens de dalingen van eerder dit jaar bleven optimisten een dieptepunt voorspellen, met vervolgens een onvermijdelijke explosie omhoog. Eerst incasseren, en dan profiteren dus. Is de tijd van het profiteren nu begonnen?

Steeds meer investeerders denken van wel. Spencer Bogart, oprichter van Blockchain Capital, voegt zich bij hen. Hij was onlangs te gast bij CNBC’s Fast Money, een Amerikaans televisieprogramma over onder andere cryptocurrency.

Daar bevestigde hij opnieuw zijn voorspelling dat Bitcoin in de nabije toekomst flink in waarde zal gaan stijgen. De investeerder is er van overtuigd dat het neerwaartse momentum ‘op’ is, en er dus een sterke basis is voor een nieuwe explosie.

Bogart vergelijkt Bitcoin met een tondeldoos. Er is enkel een beetje vuur nodig om de weg omhoog in te zetten. De munt wacht volgens de expert enkel op redenen om ook daadwerkelijk in waarde te gaan stijgen. De katalysator kan zo klein zijn als een positief nieuwsbericht.

Meerdere wegen leiden naar Rome

Over het algemeen wordt er steeds vaker gespeculeerd dat Bitcoin zeer binnenkort de beurs op kan, middels een beursgenoteerd fonds. Onlangs werd een verzoek van de Winklevoss-tweeling echter geweigerd. Bogart verwacht dan ook dat 2019 realistischer is.

Toch wijst hij erop dat er meerdere wegen naar Rome leiden, ook zonder de goedkeuring van de SEC. Steeds meer retail- en institutionele investeerders krijgen toegang tot het ecosysteem van Bitcoin. In Europa zijn verschillende cryptocurrencies al beschikbaar als open beleggingen, en ook vermogensbeheer kan steeds vaker Bitcoin meenemen.

Bitcoin

Het momentum van diensten die Bitcoin gaan ondersteunen zwelt bovendien aan, zo benadrukt Bogart. Opnieuw: er is slechts een kleine explosie nodig om een enorme impuls aan de gehele cryptomarkt te geven. De vraag is echter of alle altcoins daar ook van gaan profiteren. De afgelopen weken bleven ze stuk voor stuk grotendeels achter. Is de link met Bitcoin minder sterk?

Veiligheid blijft vraagteken

Ook blijft veiligheid een groot vraagteken, vooral onder grotere investeerders. Het aantal cases rondom hacks en aanvallen op beurzen en sites steeg in verhouding tot de rally van eind vorig jaar. Spelers met slechte bedoelingen zien de potentiële groei als een uitstekend doelwit.

Bovendien hebben dat soort aanvallen een sterke invloed op de koersen binnen de cryptomarkt, dankzij het volatiele karakter van de meeste munten. Juist in rustfases zoals we nu meemaken, is het verstandig om uitgebreid de tijd te nemen om maatregelen te treffen. Ook als individuele consument. Zorg dat alles veilig is opgeslagen, en zet je schrap voor een explosief najaar!

??Lees ook: Zomerse stijging Bitcoin dankzij ontwikkeling internet blijvend’

 

Reageer op artikel:
‘Buskruit: Bitcoin is op weg naar nieuwe hoogtes’
Sluiten