Wat Bitcoin nodig heeft om te exploderen

Verschillende analisten en investeerders voorspellen dat Bitcoin tegen het einde van het jaar weer helemaal omhoog zal schieten en nog hoger zal eindigen dan het hoogtepunt van vorig jaar. Hier voegt de voormalige JP Morgan handelaar en huidige voorzitter van de investeringsfirma CoinShares, Danny Masters, zich ook bij. Hij laat in een gesprek met CNBC weten dat Bitcoin nog wel een weg te gaan heeft en nog steeds niet alle benodigde tools voor institutionele investeerders heeft. 

Ontbreken tools schrikt investeerders af

Masters geeft aan dat het ontbreken van deze tools een voorname reden is dat professionele investeerders die werkzaam zijn in institutionele cirkels nog niet met Bitcoin aan de gang zijn gegaan. Met de tools bedoelt hij dingen zoals betere oplossingen om voor opslag en een manier om de prestaties te meten, die dusdanig is dat we beginnen te begrijpen waar we het over hebben.

Bitcoin

Token levenscyclus geeft duidelijkheid

Ook moet het gebeuren rondom ICO’s wat volwassener worden, zodat er na de Initial Coin Offering een token levenscyclus is. Dit zal ervoor zorgen dat investeerders meer duidelijkheid en transparantie krijgen en dat ze beter weten wat ze kunnen verwachten. Op het moment zouden we volgens Masters nog niet eens op het punt zijn waar institutionele investeerders ooit begonnen met handelswaar.

Bitcoin wordt volwassen

Het is waar dat institutionele investeerders nog niet massaal bezig zijn met Bitcoin en andere cryptocurrencies, maar het begint wel langzaamaan op gang te komen. Zo onthulde Coinbase onlangs verschillende tools voor institutionele investeerders. Ook gaat het Japanse bedrijf Nomura nu samenwerken met de wallet maker Ledger aan het lanceren van een cryptocurrency consortium. Het is de bedoeling dat deze komt met producten en diensten voor instituties. Als dat allemaal in plaats is, zou dat Bitcoin volgens Masters nieuwe hoogtes in moeten lanceren.

Maar dan hebben we nog het probleem van het Bitcoin energieverbruik. Volgens een nieuw onderzoek zou deze dit jaar verdriedubbelen.

CCN

Reageer op artikel:
Wat Bitcoin nodig heeft om te exploderen
Sluiten