Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 16 nov 2018

Bitcoin toont nu al herstel, maar juich niet te vroeg

Na maanden aan stabiliteit hoopte men op een explosie voor Bitcoin. Het verleden leerde ons immers dat de laatste paar maanden van het jaar bijna altijd voor groene cijfers zorgen.

Bitcoin begint voorzichtig aan herstel

Nou, deze week was opnieuw een les dat het verleden geen garantie is voor de toekomst. Opeens was de volatiliteit volop terug, met dieptepunten als gevolg.

Bitcoin tikte zijn laagste prijs aan sinds oktober 2017. De gehele marketcap van de cryptomarkt volgde. In totaal tikte de marktwaarde van alle altcoins ook een dieptepunt voor 2018 aan.

Vervolgens begonnen analisten en experts met het in kaart brengen van de geleden schade. De bodems zijn doorbroken, maar betekent dat ook dat de toekomstige groei verder weg is dan ooit?

De een beweert dat de markt pas medio 2019 zal herstellen, de ander beweert dat het slechts een kwestie van een paar weken zal zijn.

De eerste bewegingen zijn in ieder geval voorzichtig positief. Vandaag vond een kleine corrigerende rally plaats, die toch mooi 8 miljard dollar aan waarde toevoegde.

Er is momentum nodig om naar boven te bewegen, maar de 5000 dollar kan ook in het verschiet liggen.

Resistance

Daardoor nadert Bitcoin bijna de 5600 dollar, een belangrijk plafond. Het voelt vreemd om dat te stellen, gezien dat prijspunten zijn waar we het al een jaar niet meer over hebben gehad.

Het is een resistance level dat de munt zal moeten doorbreken om de deuren richting de 5800 dollar te openen, waarmee de 6000 dollar in zicht komt. Sinds augustus wist de munt daar stevig boven te blijven. Als de digitale munt weer in die regionen kan belanden, dan kan de markt wellicht 2018 nog op een positieve noot eindigen.

Blijft Bitcoin daaronder, dan wordt het pittig om voor het eerste kwartaal van 2019 te stijgen. En vergis je niet, experts wijzen erop dat een verdere neerwaartse beweging nog steeds mogelijk is. Er is momentum nodig om naar boven te bewegen, maar de 5000 dollar kan ook in het verschiet liggen.

Crypto rand, een gerespecteerde analist van digitale assets, beweert dat een val richting de 4800 dollar nog steeds mogelijk is, omdat de technische indicatoren nog niet tekenen van een bodem vertonen.

⚡️Check ook: ‘Bitcoin 1 miljoen dollar in 2020 is conservatief’

Reageer op artikel:
Bitcoin toont nu al herstel, maar juich niet te vroeg
Sluiten