Bitcoin break: Bitcoin toont veerkracht, komt er een fusie in crypto? [video]

Tech Robert Kroes 4 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De eerste handelsdag van het nieuwe jaar op de Europese financiële markten was direct een testcase voor de Bitcoin en top 25-cryptomunten. Wij bekijken de laatste stand van zaken en zien hoe de Bitcoin veerkracht toont. Ook kijken we hoe andere cryptomunten een fusie of samenwerking overwegen.

We beginnen onze analyse met de huidige koers van de Bitcoin en andere belangrijke cryptomunten.

Bitcoin toont veerkracht, cryptomarkt blijft wisselend

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koers van EUR 25.543,92 ($ 31.326,97) en dat is 5,96% lager dan de koers van gisteren. Het is echter beduidend hoger dan de stand van afgelopen vrijdag. De rest van de cryptomarkt vertoont een wisselend beeld. Grootste stijger is Stellar (XLM), dat een prijsstijging van 12,05% noteert. Grootste daler is Theta Network (THETA), dat na de rally van vorige week nu 10,72% inlevert. Dit lijkt echter onderdeel van de correctieronde die we vandaag door de cryptomarkt zien gaan.

Bitcoin toont veerkracht

We zagen vanmiddag dat de Bitcoin na een koersrecord een correctie te verwerken kreeg. Op basis van de koers lijkt dit nog steeds het geval, maar we zien dat deze alweer fors gestegen is ten opzichte van vanmiddag. Daarmee toont de Bitcoin veerkracht en richten we de ogen op de Aziatische markt. Deze ontwikkeling voor Bitcoin en cryptokoersen kun je uiteraard live (blijven) volgen op de site van Tradeincrypto.com.  Vraag is namelijk of men in Azië, net als gisteren, weer massaal winst neemt, of dat men reden ziet om weer in te stappen.

Dat de BTC (tot nog toe) de belangrijke grens van $ 30.000,- met succes verdedigt is echter een positief teken voor investeerders. Daarnaast blijkt Van Eck voor de jaarwisseling een nieuwe aanvraag voor een ETF gedaan te hebben. Kenmerkend verschil met de situatie in 2017/2018 is dat men bij deze aanvraag aangeeft de Bitcoin ook fysiek te willen (ver)kopen bij transacties. Hierdoor gaat bij goedkeuring de schaarste nog groter worden. Dit kan de prijs van BTC uiteraard fors opdrijven.

Zien we een fusie op de cryptomarkt?

Charles Hoskinson liet in de eerste podcast van 2021 weten dat men de komende maanden verdere integratie tussen de Cardano (ADA) en Litecoin (LTC) bespreekt, waarbij men denkt aan een ‘brug’ die beide Blockchains verbindt.

Zoals je in het filmpje ziet is IOTA (MIOTA) geïnteresseerd om ook aan te schuiven. Hoskinson lijkt echter een stuk gereserveerder over integratie met deze munt in vergelijking met de Litecoin-integratie. In ieder geval bieden de verkenningen genoeg aanleiding om de ontwikkelingen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen