Robert Kroes
Robert Kroes Tech 9 apr 2019

Historische mijlpaal Bitcoin transacties onderstreept enorme groei

Het is net iets langer dan tien jaar geleden voordat de eerste Bitcoin-transactie werd uitgevoerd. De grondlegger van cryptovaluta, de nog steeds anonieme Satoshi Nakamoto, had wellicht niet vermoed dat er nu, een dikke 10 jaar later een historische mijlpaal zou volgen. Vannacht passeerde namelijk de grens van 400 miljoen Bitcoin transacties. Deze mijlpaal toont aan hoe groot de Bitcoin geworden is. Wat andere cijfers illustreren dat.

400 miljoen transacties met de Bitcoin

In de (Nederlandse) nacht van 8 op 9 april was het zover. De Blockchain registreerde de 400 miljoenste Bitcoin transactie. Wanneer je het overzicht van Bitcoin-transacties bekijkt valt onmiddellijk op hoe enorm snel het aantal transacties groeit. Waar de teller in april 2018 nog op 312 miljoen stond was het aantal transacties vannacht de 400 miljoen voorbij. Dit betekent dat een kwart van de Bitcoin-transacties in het laatste jaar gebeurd is. De vorige drie kwart van de transacties vonden in de loop van 9 jaar plaats. In onderstaand overzicht zie je de grafiek van het afgelopen jaar.

Bitcoin transacties 2018-2019
Bitcoin transacties 2018-2019. Smartbit.com

Aantal Bitcoin transacties per dag en per blok

Als je de statistieken verder bekijkt kun je nog een aantal opvallende zaken zien. Zo neemt het aantal transacties per Block in de Blockchain snel toe. Op 31 maart werd het record aangescherpt tot 2.146 transacties in één blok. De mining-tijd per blok ligt momenteel iets onder de tien minuten. Aangezien de cryptobeurzen 7 dagen per week en 24 uur per dag doordraaien verwerkt de Blockchain zo’n 360.000 transacties per dag.

De waarde van Bitcoin transacties

Gemiddeld is de waarde per transactie 5,44 Bitcoin (BTC) ofwel $ 28.316. De gemiddelde transactie-omzet per uur bedraagt 81,513 Bitcoin, ofwel zo’n $ 424 miljoen per uur. De gemiddelde waarde van de Bitcoin transacties per dag bedraagt 10,2 miljard dollar, hetgeen op menig dag meer dan 10% van de marktcap is.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Om dat goed in te schatten moeten we nog één cijfer weten, namelijk de transactiekosten per transactie. Deze bedragen momenteel rond de $ 2,60. Hiermee toont Bitcoin aan een snelle,  schaalbare en goedkope Blockchain te hebben die steeds vaker wordt gebruikt. We voorzien dan ook dat een verdere koersstijging op basis van deze cijfers, berekend door The Next Web, niet uit kan blijven. Er zijn echter veel meer factoren van invloed op de Bitcoin-koers, dus het is zeker raadzaam om het nieuws en de live koersen te blijven volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Historische mijlpaal Bitcoin transacties onderstreept enorme groei
Sluiten