Bitcoin tuimelt verder richting nieuw dieptepunt

We zijn inmiddels gewend dat de waarde van Bitcoin op en neer gaat. Het hele jaar door bleef de cryptocurrency dalen en stijgen, maar in oktober leek er weer iets van stabiliteit te zijn gekomen en bleef de waarde hangen rond de 6.400 dollar. Dat is, tot vorige week toen de cryptocoin weer 9 procent daalde naar een waarde van 5.390 dollar. Dat was al behoorlijk laag, maar nu is de cryptocurrency schokkend genoeg zelfs nog verder gekelderd naar onder de 5.000 dollar.

Daling en Bitcoin Cash hard fork

Op het moment van schrijven staat de waarde van Bitcoin op 4.505 dollar, wat hem zelfs nog lager maakt dan voor de geweldige stijging  van eind vorig jaar naar 19.000 dollar. Het is ook de laagste waarde die we in meer dan een jaar hebben meegemaakt van de originele cryptocurrency. Deze daling lijkt echter niet uit het niets te zijn gekomen. Het lijkt erop dat het kelderen van de cryptocurrency te maken heeft met de recente Bitcoin Cash hard fork. Hierbij werd de cryptocurrency opgesplitst in Bitcoin ABC en SV.

Cryptocurrency Bitcoin Ethereum Altcoins

Bodem pas in 2019

De hard fork lijkt voor onzekerheid op de cryptocurrencymarkt te hebben gezorgd, waardoor de waarde van Bitcoin verder omlaag viel. Ook andere cryptocurrencies, waaronder Ethereum en Monero, voelen de gevolgen van deze onzekerheid op de markt en zijn in waarde gedaald. Het lijkt erop dat verschillende analisten het mis hadden en dat we eerder dit jaar de bodem zeker nog niet hadden bereikt. Willy Woo, onderzoeker en één van de prominente analisten in de cryptomarkt, lijkt een betere schatting te hebben. Hij verwacht dat Bitcoin pas zijn bodem zal aantikken in het tweede kwartaal van 2019.

Het lijkt er dus op dat we nog behoorlijk turbulente tijden kunnen verwachten op de cryptocurrencymarkt. Maar hoewel Bitcoin al een tijdje veel minder waard is dan zijn hoogtepunt vorig jaar, blijft de cryptocurrency erg populair. Niet alleen bij investeerders, maar ook bij scammers. Zo was een marketing app onlangs de schuldige in een grootschalige scam op Twitter.

 

Engadget

Reageer op artikel:
Bitcoin tuimelt verder richting nieuw dieptepunt
Sluiten