Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 29 januari 2020

Topman Twitter gaat Bitcoin naar de massa helpen

De topman van Twitter, Jack Dorsey, heeft al lange tijd interesse in cryptomunten. Nu is bekend dat hij de Bitcoin gaat ondersteunen. Hoe hij dit gaat doen en welke impact dit op de koers kan hebben lees je in deze bijdrage.

Jack Dorsey zet vol in op Bitcoin en pakt transactiesnelheid aan

Een van de grote uitdagingen om de Bitcoin naar de massa te krijgen is de vraag hoe men de transactiesnelheid van de Bitcoin kan vergroten. Eerdere ideeën om de grootte van de blokken op de Blockchain te vergroten haalden het niet en leidde zelfs tot het ontstaan van Bitcoin Cash (BCH). Nu Bitcoin Cash ondanks gunstige koersen in een machtsstrijd verwikkeld is die tot scheuring kan leiden draaien de ogen weer naar de Bitcoin. Jack Dorsey pakt de handschoen nu op en komt met een oplossing waarmee het Lightning Netwerk kan worden verbonden met Bitcoin wallets.

Het Lightning Netwerk is, simpel gezegd, een ‘Blockchain lite’. Op dit netwerk kunnen een aantal transacties (bijvoorbeeld alle betalingen en ontvangsten in Bitcoin op één dag van één winkel) kunnen worden verzameld en verwerkt. Vervolgens wordt de saldering van al die transacties als één transactie over de echte Blockchain gehaald. Hiermee kan de Blockchain veel meer transacties verwerken. Door wallets aan het netwerk te koppelen kan iedere gebruiker dus direct met Bitcoin betalen. Dit zonder dat de Blockchain direct gebruikt wordt.

Dorsey rekent ook af met volatiliteit

Een ander probleem voor massa-integratie is de sterk wisselende koers. Mensen willen liever betalen met een munt waarvan de waarde ongeveer vast staat. Ook hier heeft Jack Dorsey iets op gevonden. Hij heeft namelijk een patent. Met dit patent koppelt men tech-betalingen aan transacties met fiat geld.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de Bitcoin?

Wanner men massaal Bitcoin gaat gebruiken als betaalmiddel stijgt de vraag naar de munt uiteraard. Dit betekent dat de koers zal stijgen. Volgens analisten ontstaat er, als de plannen van Dorsey lukken, een netwerk met stabiele koersen dat sneller en goedkoper is dan creditcards. De massa-adoptie zou dan ook een grote stap voor Bitcoin zijn. Daar tegenover staat dat de vraag is hoe snel deze oplossingen kunnen werken. Ook zullen de beleggers die voor hoog risico en hoog rendement gaan wellicht afscheid nemen van de munt. Of de munt zo stabiel wordt dat institutionele beleggers die plaatsen in nemen is de vraag. Kortom, we schatten de ontwikkeling positief in, maar verwachten niet dat dit een reden is voor de huidige koersstijging, zoals her en der gesuggereerd wordt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Topman Twitter gaat Bitcoin naar de massa helpen
Sluiten