Na Rollercoaster Tycoon komt Bitcoin Tycoon: Bitcoin minen in je digitale kelder

Ken je Rollercoaster Tycoon nog? Wie niet! In de nostalgische simulator kon je gigantische pretparken bouwen. Van het in het water gooien van klagende bezoekers tot het ontwerpen van achtbanen: puur genot. Helaas zijn er sindsdien enkel nog slappe ports uitgekomen, of free-to-play versies die teleurstellen. Ach, Rollercoaster Tycoon is ook zo 1999. Anno 2018 spelen we met Bitcoin, in Bitcoin Tycoon!

Bitcoin Tycoon: Rollercoaster Tycoon, maar dan anders

Maak kennis met Bitcoin Tycoon. In deze nieuwe simulator-game vul je een kelder met Bitcoin-mining hardware. Je begint met een enkele PC, maar al snel ontstaat er een compleet imperium. Miners kunnen in het echt de digitale munt vergaren door complexe wiskundige berekeningen uit te voeren. Daar is flinke hardware voor nodig. Complete centra staan vol met honderden computers, terwijl de prijzen van videokaarten omhoog schieten. Een prijzige grap. Gelukkig kun je het nu dus digitaal ook beleven.

Bitcoin Tycoon simulator game Bitcoin Tycoon simulator game

Bitcoin Tycoon is nog in Early Access op Steam. Je kunt het spelletje dus al wel spelen op je computer, maar in feite is de game nog in ontwikkeling. En dat merk je. De ontwikkelaar heeft grootse plannen, maar voorlopig blijft het bij het bouwen van een paar computers. Uiteindelijk wordt de game uitgebreid met een verhaal, het runnen van een complete beurs en het minen in de cloud. Het gaat hier dus niet zomaar om een gimmick die op de hype meelift. In Mei moet de volledige versie uit gaan komen.

Bitcoin Tycoon simulator game Bitcoin Tycoon simulator game

Op dit moment kun je het spelletje dus maar beter nog even links laten liggen. Er zit nog niet eens een save-systeem in. Je kunt je voortgang dus nog niet opslaan. In mei barst het feest in ieder geval los. Je begint als onervaren enthousiasteling in 2014, toen Bitcoin nog moest gaan ontploffen. Hoe groot wordt jouw imperium? Je kunt de game hier alvast proberen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat je het weet wanneer er meer nieuws is.

?Lees ook: ‘Bitcoin is een bubbel, en dat is fantastisch voor Bitcoin’

Reageer op artikel:
Na Rollercoaster Tycoon komt Bitcoin Tycoon: Bitcoin minen in je digitale kelder
Sluiten