Robert Kroes
Robert Kroes Tech 26 feb 2021

WANT Bitcoin break: Investeerders trekken Bitcoin uit correctie

Inmiddels is het weekend op de Europese financiële markten begonnen en gaat ook in Amerika de laatste handelsmiddag van de week in. Nadat de Bitcoin even onder $ 45.000,- dook roken Amerikaanse investeerders hun kans. Wij zetten de actuele prijs van Bitcoin en andere cryptomunten op een rij. Ook kijken we naar de bewegingen van institutionele beleggers.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van Bitcoin en de andere cryptomunten.

Bitcoin herstelt, cryptomarkt in mineur

De prijs van de Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven EUR 39.765,91 ($ 46.968,51) en dat is 4,91% lager dan gisteravond en ook nog onder de koers van begin deze week na de vorige correctieronde.

Ook de rest van de cryptomarkt is op een enkele uitzondering na in mineur. De meest opvallende uitzondering is Cardano (ADA) dat inmiddels een koersrecord vestigde (voor het eerst boven 1 dollar en nu op $ 1,273). Ook heeft de munt inmiddels de derde plaats qua marktkapitalisatie opgeëist. De enige andere cryptomunt met positief resultaat is Monero (XMR), dat 1,85% wint in 24 uur. Grootste daler is Litecoin (LTC), dat 8,63% verliest. Uiteraard kun je het hele weekend de live cryptokoersen volgen op de site van tradeincrypto.com.

Institutionele investeerders trekken Bitcoin uit het slop

Tijdens de eerste correctiegolf van deze week kon de Bitcoin de koers van $ 50.000,- nog behouden, maar die moest na de geruchten over beweging van Satoshi Nakamoto toch worden prijsgegeven. Nadien ging het hard en bij opening van de Amerikaanse beurzen daalde de munt verder tot onder $ 45.000,-. Met de tweede kritische grens kregen sommige investeerders het benauwd, maar dat bleek niet nodig. Het Amerikaanse Newsweek rapporteert namelijk dat investeerders inschieten en overgaan tot ‘buy the dip’.  Daarmee is de prijs van de munt alweer bijna $ 3.000,- hoger dan op het diepste punt van de Amerikaanse ochtend, toen de koers op $ 44.180,- lag.

Tekort aan cryptomunt houdt correctie in bedwang

Uit diverse on-chain data blijkt dat de overgrote meerderheid van bezitters hun Bitcoin vasthoudt (van de ± 18,5 miljoen BTC in omloop zijn er 14,5 miljoen illiquide en 4 miljoen liquide). Daarnaast wordt er per dag nog steeds meer BTC gekocht dan gemined en dat betekent dat de schaarste aanhoudt. Hierdoor blijven correcties beperkt. Ook legt dit volgens analisten een bodem voor een nieuwe uitloop van de recordtrend, die volgens hen door de correcties van deze week niet in gevaar komt. Hoe je daar als kleinere investeerder mee om kunt gaan is het gebruik van een trading bot. In dit artikel leggen de collega’s van Tradeincrypto.com daar meer over uit.

Overigens is er door de correcties van Bitcoin wel meer ruimte gekomen voor andere cryptomunten. Is het Altcoin-seizoen aanstaande? Morgen gaan wij daar in een weekendbijdrage extra op in.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
WANT Bitcoin break: Investeerders trekken Bitcoin uit correctie
Sluiten