Robert Kroes
Robert Kroes Tech 18 mrt 2020

Bitcoin-update: voor welke cryptomunt waarschuwt Peter Brandt?

Bitcoin en cryptomunten reageerden de afgelopen periode, net zoals de hele financiële wereld, heftig op de Coronacrisis. Ook gaan de agenda’s in cryptoland op de schop. Een dagelijkse crypto-analyse is nu dus minder zinvol. Uiteraard houden we je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Daarom delen we de stand van zaken en informeren we je twee keer per dag over het cryptonieuws. Ook vanochtend bekijken we de stand van zaken.

Bitcoin en cryptomunten actueel

Na de eerdere dalingen en het herstel dat we gisteren zagen is de markt vanochtend weer minder positief gestemd. De Bitcoin verliest zo’n 2,5% en de cryptomunten leveren iets meer in. We zien ook de Tether (USDT) en USD Coin (USDC) nog in het rood staan, dus men lijkt (nog) geen vluchtgedrag te vertonen. De actuele stand van zaken zie je in het volgende overzicht.

Bitcoin en cryptomunten weer onderuit na herstel van gisteren. Live koersen vastgelegd om 10.00 uur.
Bitcoin en cryptomunten weer onderuit na herstel van gisteren. Live koersen vastgelegd om 10.00 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Peter Brandt waarschuwt voor Ripple (XRP)

Een van de cryptomunten die al een tijd in de hoek zit waar de klappen op de koers vallen is de Ripple (XRP). Met een simpele Tweet haalde crypto-legende Peter Brandt de munt nog verder onderuit. Brandt kreeg van een Vietnamese investeerder die veel op XRP verloor de vraag op welk niveau hij moest instappen. Met de huidige koers (van $ 0,1443) in het achterhoofd was het antwoord van de investeerder bijzonder pijnlijk.

Uiteraard zijn veel investeerders hierdoor op hun hoede en is de Ripple (XRP) nog zeker niet uit de gevarenzone. De vraag of de munt in 2020 een hero of een zero wordt blijft daarmee spannend.

Hoever gaat de Dash (DASH) nog omhoog?

Aan de andere kant valt op dat in de negatieve serie dagkoersen van vanochtend 1 munt net buiten de top 10 opvallend goed presteert. De Dash (DASH) noteert op het moment van schrijven een plus van 4,58% en is daarmee een opvallende uitzondering.

In deze technische analyse zien we dat er zelfs nog wat ruimte is voor verdere groei. Kortom, ook deze munt is er een om in de gaten te houden, maar dan om positieve redenen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin-update: voor welke cryptomunt waarschuwt Peter Brandt?
Sluiten