Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 okt 2020

Bitcoin update: Bitcoin daalt door bizarre situatie, Rothschild stapt in

De Bitcoin maakte vandaag een onverwachte dip door na de eerdere koersstijgingen van deze week. De oorzaak daarvoor ligt bij cryptobeurs OKEx. Die oorzaak is overigens bizar. Dit weerhoudt prominenten niet om te investeren. Vandaag bleek dat ook de legendarische bankenfamilie Rothschild instapt. Wij zetten vlak voor het weekend nog snel de laatste stand van zaken op een rij.

De huidige situatie van de Bitcoin biedt vandaag een minder positieve aanblik dan de update van gisteren. Wij tonen de details.

Bitcoin gaat met rode cijfers het weekend in

Na de positieve update van gisteren ging het vandaag een stuk minder voorspoedig met de Bitcoin en andere belangrijke cryptomunten. Nu de Europese markt voor het weekend gesloten is noteert de Bitcoin een koers van EUR 9.672,80 ($ 11.347,33) en verliest daarmee 0,63% ten opzichte van gisteren. Daarmee is de koers alweer iets hersteld, want op het laagste punt was de koers 3% lager dan die van gisteren. Wanneer we naar het live overzicht met cryptokoersen van Tradeincrypto.com kijken zien we dat de Bitcoin het daarmee beter doet dan de meeste andere cryptomunten uit de top 25. De reden daarvoor is bizar en ligt bij cryptobeurs OKEx.

OKEx haalt Bitcoin onderuit door bizarre situatie

De daling van de Bitcoin en andere cryptomunten komt voort uit een bizarre situatie bij cryptobeurs OKEx. Daar kondigde men volkomen onverwacht aan dat alle uitbetalingen van tegoeden tot nader order zijn opgeschort. De reden hiervoor is dat een van de verantwoordelijken binnen de organisatie niet te traceren is. Deze verantwoordelijke zou momenteel afwezig zijn door een samenwerking met veiligheidsdiensten. Aangezien deze persoon cruciaal is voor toestemming om uit te betalen kan men dit nu dus niet doen. Hierdoor ontstond uiteraard onrust op de cryptomarkt. De andere functies van de beurs, die ongeveer 10% van alle Bitcoin in bezit heeft, zijn wel gewoon beschikbaar. Uiteraard leidt dit tot onrust onder de crypto-investeerders. Tot op heden is er nog niet veel meer bekend over de situatie bij OKEx. Sommige investeerders laten zich daardoor echter niet afschrikken.

Bankenfamilie Rothschild stapt in Bitcoin

Er is ook positief nieuws. De stroom institutionele investeerders die in Bitcoin stappen wordt steeds groter. Forbes publiceerde een lijst met grote organisaties die inmiddels in BTC investeren. Op deze lijst blijkt onder andere het bedrijf waarmee de belangrijke bankenfamilie Rothschild haar investeringen doet (Rothschild Investment Corp). Zij blijken via investeringsbedrijf Grayscale Investments 235 BTC gekocht te hebben. Hoewel dit niet zo’n groot bedrag is in vergelijking met de andere grotere organisaties die in de BTC stapten is de reputatie van deze bankenfamilie genoeg om veel investeerders vertrouwen te geven. De vraag is dan ook of OKEx een storm in een glas water of een meer structurele demping brengt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Bitcoin update: Bitcoin daalt door bizarre situatie, Rothschild stapt in
Sluiten