WANT Bitcoin update: Bitcoin daalt, is de recordrally voorbij?

Tech Robert Kroes 15 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de eerste handelsdag van de week weer achter de rug op de Europese financiële markten. Wij bekijken de prijs van de Bitcoin en de prijzen van top 25 cryptomunten. Uiteraard blikken we terug op het historische weekend en bekijken we waarom de prijs van Bitcoin nu daalt. Tot slot bekijken we waarom Elon Musk de weg kwijt lijkt te zijn.

We beginnen natuurlijk met de prijs van Bitcoin en prijzen van de top 25 cryptomunten.

Bitcoin daalt in negatieve markt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 47.196,97 ($ 56.261,17) en dat is 6,07% lager dan gisteren aan het eind van de middag en ook fors lager dan de historische recordkoers die we dit weekend zagen. Overigens is de Bitcoin geen uitzondering.

Theta Network (Tetha) verliest met 7,93% het meeste. In alle negativiteit zijn er twee cryptomunten die een fors positief resultaat laten zien. VeChain (VET) stijgt met 16,18% en Cosmos (ATOM) noteert een plus van 8,98%. Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com de live cryptoprijzen steeds volgen.

Hiermee zien we dus een correctie na een historisch weekend.

Bitcoin corrigeert na historisch prijsrecord

Het feest van het weekend lijkt dus even voorbij. Feest was het, want zaterdag schoot de koers van de Bitcoin voor het eerst in haar geschiedenis zowel door de EUR 50.000,- als door de $ 60.000,-. De nieuwe ‘all time high’ eindigde uiteindelijk op $61,124.86.

De koers bleef lang hoog, maar vandaag kwam de correctie. We zagen dat hoge volatiliteit aan het begin van de week een zogenoemde volatility retest opleverde en dat kwam mede door een oververhitte futures-mark. Tegelijkertijd verplaatste er veel kapitaal van private wallets naar handelswallets op de beurs en steeg de vraag naar stable coins. Deze twee bewegingen indiceerden dat grote traders uit wilden stappen en hun winst wilden parkeren. Dat gebeurde vervolgens ook en de prijs daalde. Overigens hoeft dit geen slecht teken te zijn. Het ‘parkeren’ bij stable coins ziet men als een teken dat men bij lagere prijzen weer instapt.

Toch bleek er ook een hoop valse informatie door de markt te gaan. Zo werd het gerucht dat India een definitieve ban op Bitcoin en andere cryptomunten legt ontzenuwd door de minister van Buitenlandse zaken en bleek Gemini een onhandige interne verschuiving van Bitcoin te hebben gedaan via de beurs in plaats van via -over-the-counter- trading. De koers herstelde dan ook in de loop van de maandagmiddag.

Wat kunnen we nu verwachten?

Op dit moment herstelt de koers van de Bitcoin en deze blijft daarmee boven de supportzone die tussen $ 55.000,- en $ 56.000,- komt. Deze is kritiek op basis van diverse technische analyses. Blijft de koers boven deze zone dan kunnen we een bullish vervolg verwachten en kunnen we de munt snel weer op weg naar een koersrecord zien gaan. Aan de andere kant wordt de kans op een daling onder $ 50.000,- groter als de kritieke zone doorbroken wordt. Tot nu toe wijzen de signalen dus op vervolg van de bullish rally. Dit temeer omdat men verwacht dat liefst 40 miljard nieuw kapitaal naar de beurs komt omdat de Amerikanen van plan schijnen te zijn hun stimulus cheques massaal om te zetten in crypto. Desalniettemin blijft er sprake van onzekere omstandigheden. Onze collega’s van Tradeincrypto.com gaven eerder tips over hoe in zo’n geval te handelen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen