WANT Bitcoin update: Bitcoin stijgt door Google & Goldman Sachs [video]

Tech Robert Kroes 1 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is ook de eerste handelsdag op de Amerikaanse beurzen bijna ten einde. Dit is een mooi moment om de prijs van de Bitcoin en de populairste cryptomunten op te maken. We zien vooral stijgingen. Dit komt omdat Google en Goldman Sachs goed nieuws hebben. Ook zien we in een video dat de Bitcoin-correctie voorbij lijkt. Tot slot kijken we naar de resultaten over februari.

Uiteraard beginnen we met de actuele prijzen van Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin stijgt, breed herstel cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 40.439,43 ($ 48.751,87) en dat is 7,22% hoger dan gisterenavond en ook beduidend hoger dan afgelopen vrijdag. Daarmee zet de Bitcoin de toon voor een breed herstel van de cryptomarkt. Op Cardano (ADA), dat 2,17% verliest, na noteren alle cryptomunten groene dagkoersen. Sterkste stijger is BinanceCoin (BNB), dat + 17,72% noteert. Uiteraard kun je alle cryptoprijzen 24 uur per dag live bekijken op Tradeincrypto.com.

Was februari een crisismaand voor Bitcoin en cryptomunten?

Wie de laatste dagen van februari de mainstream cryptomedia bekeek zou wel eens kunnen denken dat er een grote crisis gaande was. Inmiddels lijkt die correctie over. In onderstaand filmpje toont men dit door middel van technische analyses aan.

Overigens brachten onze collega’s van Tradeincrypto.com de cijfers van Bitcoin en de cryptomarkt in kaart. Op grond van de resultaten stellen zij dat er absoluut geen crisis was. Ben jij benieuwd naar de best presterende cryptomunten in februari 2021?

Herstelt de cryptomarkt door Google en Goldman Sachs?

Het feit is dat we na de volatiele laatste dagen van Februari weer een stabiele en stijgende cryptomarkt zien. De exacte factoren zijn altijd onderwerp van onderzoek, maar uit ervaring weten we dat vertrouwen hierbij een grote rol speelt. Dit vertrouwen was er vandaag van zowel Google als Goldman Sachs.

Google voegt Bitcoin toe aan Google Finance

Zo werden gebruikers van Google Finance plotseling verrast door de notering van Bitcoin en andere cryptomunten. Dat we onze eigen bijdragen in het marktnieuws zagen staan was een leuke bijkomstigheid.

Goldman Sachs heropent cryptodesk

Ook zakenbank Goldman Sachs lijkt weer vertrouwen in de cryptomarkt te hebben. Nadat zij hun eerdere initiatieven voor een crypto handelsdesk wegens de cryptowinter in de ijskast parkeerden is deze nu weer ontdooit. Vanaf volgende week biedt men allerlei mogelijkheden om in Bitcoin en andere crypto te handelen.

Is investeren iets voor jou?

Voor degenen die overwegen wel te investeren, maar zich niet (alleen) op cryptomunten willen richten hebben we goed nieuws. Onze zustersite MANNERS duikt namelijk sinds afgelopen zaterdag in de wereld van investeren met de gratis serie koersverwachting. Neem gerust een kijkje! Op maandag duiken we achter de koersverwachting. Vandaag trappen we af met 5 checks om te bezien of investeren wel iets voor jou is. Ben jij benieuwd?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen