Bitcoin update: Weer Chinese tik voor Bitcoin prijs, John Bollinger ziet…

Tech Robert Kroes 8 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Op de Europese financiële markten is het weer lunchtijd. Voor ons tijd om de Bitcoin prijs en prijs van top 25 cryptomunten te bekijken. We zien een fikse correctie en deze lijkt weer door China te komen. Daarnaast bekijken we welke verandering John Bollinger, bedenker van de Bollinger Bands, detecteert in de markt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, correctie voor prijzen top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 27.675,15 ($ 32.640,62). Dit is 5,68% lager dan tijdens de lunch van gisteren en ook fors lager dan tijdens onze crypto break die gisterenmiddag verscheen.

Ook de rest van de prijzen van de top 25 cryptomunten kleurt rood in een correctiegolf. Opvallende uitzondering (naast de stable coins) is Theta Network (THETA), dat een winst van 6,15% noteert. Grootste daler is UniSwap (UNI), dat in 24 uur 10,20% verliest. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

Tik voor Bitcoin en cryptomunten door China en EU

Veel analisten wijzen voor de oorzaak van deze correctie naar China. Het land heeft (weer) de strijd aangeboden met crypto. Waar men voorheen vooral mondeling tegengas tegen crypto gaf lijkt men nu de daad bij het woord te voegen. Nadat eerder al mining companies gesloten werden heeft China nu actie genomen tegen een software provider die software voor cryptobeurzen maakte. Ook gaven autoriteiten weer waarschuwingen aan Chinese bedrijven om zich niet met crypto in te laten. De markt reageerde direct.

Ook Europa richt het vizier op crypto

In Europa is uiteraard al anti-witwas wetgeving van kracht. Nu blijkt echter dat het verschil in uitvoering per lidstaat volgens de EU te groot is om actief de strijd aan te binden met ‘dirty money’. Volgens hun observaties biedt met name de crypto-industrie een mogelijkheid om de verschillen tussen staten te benutten. De EU neemt actie en wil een nieuwe Anti-Money Laundering Authority (AMLA) opzetten. Deze moet onder meer zorgen dat er centrale regelgeving komt om transacties te verzamelen en data te genereren die inzicht biedt in de verzenders en ontvangers bij crypto-transacties. Uiteraard zal het nog even duren voordat men definitieve besluiten neemt, maar de regelzucht maakt beleggers niet zekerder.

John  Bollinger ziet correlatie met Bitcoin afnemen

Ondertussen trekt John Bollinger andere conclusies over de markt. De ontdekker van de Bollinger Bands ziet dat er steeds minder correlatie is tussen de Bitcoin en andere ‘traditionele’ cryptomunten enerzijds en de DeFi coins anderzijds. Waar de Bitcoin koers in bandbreedte beweegt schiet het rendement van DeFi-coins omhoog. Bollinger vraagt zich dan ook af of er nieuwe verbanden ontstaan. Die open vraag ligt ter beantwoording, maar feit is dat DeFi-coins steeds populairder worden. Onze collega’s van Tradeincrypto.com legden eerder uit wat DeFi-coins zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen