Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11 jan 2021

Bitcoin update: Correctiegolf voor Bitcoin en crypto, hoe en wat??

De eerste handelsdag van de nieuwe week verloopt tot nu toe niet voorspoedig voor de Bitcoin en cryptomunten. Zien we een correctie of is de bull-trend voorlopig voorbij? Wij bekijken de actuele stand van zaken en analyseren de markt.

We bekijken als eerste de huidige stand voor de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin en cryptomarkt beleven bijltjesdag

Vrijdagavond noteerde de Bitcoin met $ 41.921,72 het laatste koersrecord. Daarna daalde de koers van de grootste cryptomunt. Dat ging eerst in rustig tempo, maar gisteren en vanochtend dook de koers helaas snel. Inmiddels vlakt de daling weer af, maar met een koers van EUR 27.230,47 ($ 33.164,22) verliest de BTC toch 16,27% ten opzichte van gisteren. Ook ten opzichte van vrijdagmiddag is deze koers even slikken.

De dieprode trend sluit aan bij de koersval op de rest van de cryptomarkt. Gemiddeld verliezen de top 25 cryptomunten zo’n 20%, waarbij Bitcoin SV (BSV) de kroon spant met een – van 27,06%. In alle ellende zijn er exact twee cryptomunten met groene cijfers. Stable Coin USD Coin (USDC) noteert een plusje van 0,15% en Neo (NEO) breekt met 3,49% echt de ban.

Wat veroorzaakt de koersval van de Bitcoin

Natuurlijk is een koersval van ruim EUR 8.700,- sinds vrijdag een vermogen, maar de enorme recordrally sinds de kerst maakt de schade enigszins relatief. Er zijn twee duidelijke oorzaken aan te wijzen voor de koersdaling. Ten eerste begonnen miners hun cryptomunten plotseling massaal te verkopen. Daarmee werd de schaarste even minder groot. Vervolgens bleek dat de koers van de Dollar versterkte. Hierdoor was het gevoel voor inflatie minder en dat zorgde voor een extra afwachtende houding. Vraag is natuurlijk of dit een correctie of een breuk in de trendlijn betreft.

Is de BTC nog bullish?

De crypto-experts zijn er vooralsnog redelijk van overtuigd dat er geen reden is voor grote ongerustheid. Zij handhaven hun posities en verwachten dat de bull-rally doorzet zolang de munt de koers van $ 30.000,- weet te handhaven. Aangezien de Bitcoin al weer stijgt ten opzichte van het laagste punt in deze dip lijkt er dus nog geen probleem te zijn. De Engelse financieel toezichthouder lijkt hier anders over te denken, maar deze reactie lijkt na de eerdere recordrally sinds nieuwjaar wat overtrokken. Wel is eens te meer bewezen dat voorzichtigheid geboden is en dat men gedegen eigen onderzoek moet doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Bitcoin update: Correctiegolf voor Bitcoin en crypto, hoe en wat??
Sluiten