Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin update: crash prijs Bitcoin en crypto. Bitcoin weekend koersen

Inmiddels is het lunchtijd op de Europese financiële markten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. We zien dat de crash aanhoudt. Is de bodem van de crash voor de Bitcoin in zicht? Op deze koersen moeten we letten.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Crash Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten houdt aan

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 50.010,12 ($ 56.768,-). Dit is 4,87% lager dan tijdens de lunch van gisteren en ook lager dan toen de Amerikaanse markten gisteren sloten.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten blijven dalen. We zien naast de stable coins alleen een klein plusje voor Stellar (XLM) met + 0,73%. Grootste verliezer van het moment is Algorand (ALGO). Na de winst van gisteren levert zij nu met -10,24% het meeste in. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen volgen.

Hoe ver kan de Bitcoin nog dalen?

Er zijn een aantal fundamentele factoren die de prijsdaling van de Bitcoin kunnen verklaren. Zo bespraken we de Amerikaanse regeldruk en het vooruitzicht van uitbetaling van de gedupeerden van het MT. Gox faillissement in Japan. Op basis van technische analyses lijkt de bodem van de huidige bear trend in zicht.

Als we de Fibonacci-analyse bekijken bevindt de Bitcoin zich momenteel namelijk in de C-fase van een A-B-C correctie. Dezelfde Fibonacci-analyse laat zien dat de Bitcoin koers na deze correctie zou moeten stijgen. We krijgen dan een 3de subgolf van de derde bull-golf en dit zou de Bitcoin tot nieuwe recordhoogtes moeten leiden. De vraag is natuurlijk welke koersen we in de gaten moeten houden.

Op deze BTC koersen moeten we dit weekend letten

Als we de Fibonacci-analyse volgen ligt de bodem van de correctiegolf in het gebied tussen $ 54.500 en $ 56.300,-. Daar was de Bitcoin vanochtend even toen de koers onder $ 56.000,- dook, maar hier is men inmiddels weer boven.

Daarnaast zien we dat zich twee sterke support zones vormen. De eerste ligt rond $ 55.200,- en de tweede rond $ 55.000,-. Als de Bitcoin deze beide mist ligt er een derde supportzone rond $ 53.500,-.

Als de Bitcoin wel herstelt zien we dat er een aantal forse weerstandsniveaus liggen op $ 56.500,-, $ 57.000,- en $ 58,500. Het wordt dus een spannend weekend.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!