Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 mrt 2020

Bitcoin update: koers herstelt razendsnel en zorgt voor kentering

De afgelopen dagen zagen we voor de Bitcoin soms een horizontaal patroon en op andere momenten weer een koersdaling. Inmiddels is de Bitcoin vandaag sterk aan het stijgen en zijn ook de andere cryptomunten positief. Dit zorgt voor meer dan een goede dag, want de Bitcoin bouwt een bullish koerspatroon en dat maakt investeerders dolenthousiast. Toch is het niet allemaal goud wat er blinkt. Wij zetten de gang van zaken op een rij en geven aan waar je op moet letten.

Actuele stand van zaken Bitcoin en cryptomarkt

Na een goede dag zien we dat de resultaten voor de Bitcoin en andere cryptomunten groen kleuren. De Bitcoin stijgt sterk en de rest van de markt volgt grotendeels. Er zijn echter, zowel binnen de top 10 als daarbuiten ook diverse cryptomunten die nog sterker stijgen dan de BTC. Het actuele overzicht is als volgt:

Bitcoin en cryptomunten stijgen razendsnel. Live cryptokoersen vastgelegd om 17.53 uur.
Bitcoin en cryptomunten stijgen razendsnel. Live cryptokoersen vastgelegd om 17.53 uur. Bron: Tradeincrypto.com

BTC beweging belooft meer dan ‘een goede dag’

De sterke stijging van de Bitcoin zorgt voor enthousiaste reacties. Zo reageert Matthew Kaye met een uitgebreide uiteenzetting. Hij legt uit waarom deze beweging een zeer bullish scenario betekent.

Ook de oprichter van investeerder Global Macro Investor doet via Twitter verslag van zijn bullish sentiment.

Hij krijgt op zijn beurt weer bijval van Blockstream CSO Samson Mow. Hij laat in een statistiek zien dat de Bitcoin, ondanks de koersval van eerder deze week, weinig correlatie heeft met de aandelenmarkt.

Toch moeten we allert zijn op de koersontwikkeling van de Bitcoin. Dat leggen we uit.

Bitcoin verwachting op korte termijn

Het is natuurlijk positief dat de BTC op langere termijn bullish lijkt. Zeker omdat we al eerder zagen dat er ondanks de onzekerheid op de financiële markten genoeg tekenen van vertrouwen zijn. Dit wil echter niet zeggen dat we in  een rechte lijn naar koersrecords gaan. In dit artikel lees je welke weerstandsniveaus op korte termijn een obstakel vormen voor verdere groei van de Bitcoin.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin update: koers herstelt razendsnel en zorgt voor kentering
Sluiten