Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 okt 2021

Crypto update: prijs Bitcoin en crypto bullish na goedkeuring ETF’s

Inmiddels is de Amerikaanse financiële markt gesloten. We bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Die schoten omhoog door een historisch besluit van de SEC. Tot slot bekijken we het enorm hoge potentieel van Ethereum (ETH).

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin schiet omhoog en trekt cryptomarkt mee

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 52.804,88 ($ 61.297,90). Dit is 6,25% hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteren sloot.

Bijna de hele cryptomarkt profiteert mee van de bull-rally van de Bitcoin. We zien de prijzen van de top 25 cryptomunten nog steeds vooral stijgen. Toch zijn er nog uitzonderingen. Grootste daler blijft Shiba Inu (SHIB), dat 6,93% verliest. De grootste stijger blijft Polygon (MATIC), dat 19,78% winst noteert. Je kunt op de website van Tradeincrypto.com 24 uur per dag en dus het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Historisch: SEC keurt Bitcoin ETF’s goed!

Partijen proberen al sinds 2013 goedkeuring te krijgen voor een Bitcoin exchange-traded fund, oftewel een Bitcoin ETF of indextracker. Dat lukte in veel gebieden, maar de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC wees verzoeken voor een Bitcoin ETF af tot vanavond. Dat er een eerste goedgekeurde ETF zou komen hing al even in de lucht, maar de vraag was wanneer. Er ontstond eerder deze week al beroering toen de SEC ineens een gids publiceerde over de risico’s van het beleggen in Bitcoin ETF’s.

Vanavond kwamen de geruchten op gang dat de goedkeuring voor de eerste ETF’s daar was. Inmiddels heeft de SEC goedkeuring bevestigd (het besluit staat nog niet op de SEC-site) voor  het bedrijf ProShares. Zij zijn vanaf maandag al genoteerd aan de beurs. Ook het bedrijf Valkyrie kreeg goedkeuring voor haar ETF, zoals Nasdaq bevestigde.

De cryptokoersen nemen momenteel een flinke vlucht. De live Bitcoin (BTC) prijs vliegt dan ook omhoog en noteert nu een winst van bijna 7%.

Door deze ontwikkeling brengen wij zondagochtend een weekendspecial over de EFT-ontwikkelingen.

Gaat Ethereum (ETH) met deze koerssprong de Bitcoin achterna?

In de commotie om de Bitcoin EFT misten we bijna het nieuws dat Ethereum (ETH) de kans heeft om een enorme koerssprong te maken. We zagen vanmiddag al dat veel beleggers hun ETH van de beurs halen. Door deze bewegingen komen er een aantal technische factoren anders te liggen. Dit zien we terug in een bijzonder positieve technische analyse voor Ethereum (ETH) die je hierna kunt bekijken.

Inmiddels leidt het koersdoel van  $ 5.700,- ook tot een bijzonder positieve Fibonacci analyse. De 161,8% Fibonacci-indicator komt nu namelijk uit op liefst $ 8.110,- en dat zou natuurlijk een enorme koerssprong beteken.

Op het moment van schrijven noteert de live Ethereum (ETH) prijs $ 3.848,05 met een dagresultaat van 2,12%. Uiteraard zijn er dus genoeg ontwikkelingen te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs Bitcoin en crypto bullish na goedkeuring ETF’s
Sluiten