Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto daalt: meer tikkende tijdbommen

Tech Robert Kroes 22 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is weer lunchtijd en dus bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast zorgen de koersdalingen van de laatste dagen voor meer tikkende tijdbommen. Welke explosieve koersontwikkelingen staan de Bitcoin te wachten?

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt verder, top 25 cryptoprijzen blijven negatief

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 36.082,61 ($ 42.286,29). Dit is 1,95% lager dan tijdens de cryptolunch van gisterenmiddag.

Ook in de rest van de cryptomarkt blijft het sentiment negatief. We zien zo her en der een klein positief resultaat, maar Avalanche (AVAX) blijft met een resultaat van 3,11% de uitzondering die de regel bevestigt voor de top 25 cryptomunten. De meeste koersen blijven namelijk rood. Grootste verliezer is Solana (SOL), dat 6,65% inlevert. Ook vandaag kun je op de site van Tradeincrypto.com uiteraard alle live cryptoprijzen volgen.

Tikkende tijdbommen onder de Bitcoin prijs

Alsof de malaise van gisteren en eergisteren nog niet genoeg is zien we in de on-chain metrics nog twee tikkende tijdbommen die de Bitcoin koers kunnen beïnvloeden. Zowel de whales als de beurzen tonen bewegingen waar we ons zorgen over moeten maken.

Gaan de Bitcoin whales verkopen?

Tot nu toe zagen we dat de Bitcoin whales vooral inkochten als de koers van de Bitcoin daalde, maar zeker geen BTC bezit verkochten. Dit is nu anders. Uit data van Oklink blijkt namelijk dat het aantal grote transacties (meer dan 500 BTC) snel stijgt in de afgelopen dagen.

Grote Bitcoin transacties
Aantal grote Bitcoin transacties neemt toe. OKLink ChainHub

Dit wordt door analisten verklaard als een verschuiving in het sentiment van de Bitcoin whales. Zij zouden hun bezit gaan verkopen. De instroom van crypto op de cryptobeurzen houdt redelijk gelijke trend met de uitstroom bij de whales en daarmee lijken de institutionele beleggers nog wel positief.

Steeds meer BTC verschuift naar de beurs

Ook een andere on-chain data provider, Glassnode ziet een probleem opdoemen. Er worden namelijk steeds meer Bitcoin naar de beurzen getransfereerd. Hierop zijn de Amerikanen overigens een uitzondering, want Coinbase ziet de voorraad juist dalen. In de rest van de wereld stijgt de voorraad dus en dat geeft 2 mogelijke problemen. Allereerst is een verschuiving van assets naar de cryptobeurs een bekend verkoopsignaal.

Daarnaast zorgt de toestroom van Bitcoin ervoor dat het tekort aan Bitcoin terugloopt. Eerder zagen analisten een tekort op beurzen ( de zogenoemde supply shock) juist als een prijsopdrijvende factor en deze lijkt nu dus weg te vallen.

Uiteraard blijft Bitcoin onvoorspelbaar, dus of de tijdbommen ook tot een koersimplosie zullen leiden is niet zeker, maar wij volgen de ontwikkelingen uiteraard op de voet!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen