Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto dalen, whales en gemixte signalen

Tech Robert Kroes 30 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse markt weer gesloten. Voor ons de hoogste tijd om de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten te bekijken. Daarnaast bekijken we hoe de whales onder water bewegen. Ook bekijken we gemixte signalen over de koers op middellange termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de live prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, prijzen top 25 cryptomunten weer negatief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 35.491,73 ($ 41.209,50). Dit is 1,57% lager dan na de marktsluiting van gisteravond.

Ook het sentiment bij de top 25 cryptomunten is na een kleine opleving vanmiddag weer negatief. We zien nog wel enkele groene cijfers, waarbij BinanceCoin (BNB) de leiding blijft houden met 7,45%. Er zijn echter meer koersen die een rode stand op het virtuele koersenbord noteren. Het goede nieuws is dat de meeste verliezen beperkt blijven. Dit geldt niet voor UniSwap (UNI), dat met 6,09% het grootste verlies van de dag noteert. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Prijs Bitcoin blijft tussen bandbreedtes, maar whales bewegen onder water

Als je oppervlakkig naar de ontwikkeling van de Bitcoin prijs kijkt beweegt de koers voornamelijk tussen de bandbreedtes op $ 40.000,- en $ 45.000,- nadat de laatste beweging richting $ 50.000,- op weerstand stuitte. Toch vindt er onder water veel beweging plaats. Sterker nog, de whales zijn beweeglijker dan ooit. In onderstaande statistiek is deze toename van activiteiten tot recordhoogte duidelijk te zien.

Uiteraard is de vraag wat die bewegingen inhouden. Ook daar is een recente statistiek van. Deze zie je hierna.

Daarmee zien we dus een gemixt signaal. Enerzijds willen de kleinere whales verkopen, terwijl de grotere whales juist inkopen en klaarblijkelijk vast willen houden voor betere tijden.

De vraag is natuurlijk of er betere tijden te verwachten zijn.

Markt geeft gemixte signalen over middellange termijn prijs Bitcoin

Als we de whale-statistieken bekijken lijkt het erop dat de transacties naar beurzen nog doorgaan. Dit betekent verdere verkoop, waardoor de koers tot onder de $ 40.000,- kan dalen. Als dit gebeurt lijkt een snelle crash richting $ 36.000,- een factor om rekening mee te houden.

Aan de andere kant zien we twee mogelijke gebeurtenissen opdoemen die in de geschiedenis van Bitcoin en cryptomunten niet eerder zijn voorgekomen. Enerzijds de situatie rondom het Chinese Evergrande die in oktober gaat spelen. Hier berichtten we al uitgebreid over in onze crypto koersverwachting van eerder deze week.

De tweede gebeurtenis is zo mogelijk nog unieker. Voor het eerst in de geschiedenis is er een reële kans dat Amerika zo’n cash flow probleem heeft dat zij niet meer aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. De situatie is te voorkomen of uit te stellen als men een wet aanneemt die de schuldlimiet voor Amerika bevriest of schorst, maar de Republikeinen in de Senaat hebben zo’n wet recent geblokkeerd.

Als deze situatie werkelijkheid wordt betekent dit dat Amerika haar betalingsverplichtingen niet na kan komen. Dit zal naar verwachting een enorme deuk in de reputatie van Amerika en de waarde van de dollar betekenen met alle impact op de financiële markten van dien. Normaal gesproken zou dit goed nieuws zijn voor de Bitcoin en andere cryptomunten aangezien zij populairder worden bij onzekere economische tijden en een ‘veilige haven’ zijn bij toenemende inflatie. Tijdens de laatste forse tik op de financiële markten zagen we echter dat de Bitcoin net als de aandelen naar beneden schoot, maar wel sneller herstelde. De markt is dus vooralsnog sterk verdeeld over de verwachtingen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen