Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto onderuit, markt verdeeld over herstel

Inmiddels is het weer lunchtijd dus bekijken wij de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we hoe tegenstrijdig de ontwikkelingen rondom Bitcoin zijn. Moeten we ons voorbereiden op verdere daling of volgt er herstel?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 35.670,72 ($ 41.736,51). Dit is 4,61% lager dan tijdens onze crypto koersverwachting die we gisteren publiceerden.

Ook de rest van de cryptomarkt is in mineur. We zien op de stable coins na uitsluitend rode cijfers. Grootste verliezer is Solana (SOL), dat 9,36% verliest ten opzichte van gisteren. Op de site van Tradeincrypto.com kun je uiteraard ook vandaag alle live cryptoprijzen volgen.

De vraag is natuurlijk wat we nu kunnen verwachten en de meningen blijken verdeeld. Laten we beginnen met de ‘beren’ die verdere koersdaling verwachten.

Gaat de Bitcoin prijs verder onderuit?

Zoals we zien beweegt de Bitcoin zich al langere tijd tussen de $ 40.000,- en $ 50.000,-, waarbij de bandbreedtes versmallen naar tussen $ 40.000,- en $ 45.000,-. Daarmee consolideert de prijs en dat is voor investeerders met korte termijn visie vaak reden om zich (tijdelijk) terug te trekken. Daarnaast gebeurt er nog iets anders. Uit data van on-chain metrics specialist Glassnode blijkt namelijk dat liefst 9,6% van de Bitcoin wallets munten bevat die in augustus en september van dit jaar gekocht zijn. Doordat de Bitcoin prijs blijft dalen wordt de kans groter dat zij hun cryptomunten zullen willen verkopen om het verlies te beperken. Hierdoor kan (veel) extra aanbod ontstaan, waardoor de koers nog verder kan dalen. Zo kan eer een sneeuwbaleffect ontstaan.

Aangezien ruim 80% van de Bitcoin in bezit is van hodlers (die dus investeren voor de lange termijn) is het hook belangrijk om te zien wat zij doen. Het goede nieuws is dat zij (nog) niet verkopen, maar daar staat tegenover dat zij tegen deze prijs ook (nog) niet bijkomen. Het idee van de ‘bears’ is dus dat we een koersdaling gaan zien tot een prijs waarbij de meer ervaren investeerder de dip wil kopen.

Is consolidatie juist goed voor de BTC-koers?

Tegenover deze technische factoren staat de strategische analyse van Chris Vermeulen. Hij deelde in een interview met Kitco News zijn visie. Hij verwacht dat er meer correlatie tussen Bitcoin en goud komt. Hierdoor zou na verdere consolidatie een nieuwe recordrally voor de Bitcoin kunnen ontstaan. Het hele interview kun je hier bekijken.

Ook hier heeft de medaille een keerzijde. Hij gaat er namelijk van uit dat de munt volatieler wordt, waarbij de boden wel op $ 21.000,- of $ 16.000,- kan liggen. Ook gaat hij ervan uit dat de Bitcoin de komende tijd het koerspatroon van eind 2017 en begin 2018 zal volgen, maar hij vraagt zich af of dit al een record op kan leveren. Hij voorziet dit wellicht pas over een aantal maanden. Het nieuwe recorddoel ligt dan volgens hem op $ 90.000,-.

Kortom er is van alles mogelijk en verrassingen zijn ondanks de consolidatie dus zeker niet uit te sluiten. Wij blijven uiteraard verslag doen!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!