Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: Prijs Bitcoin en crypto stijgt. Wat nu? BTC in App store?

Inmiddels is de Amerikaanse handelsdag weer voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we het koersdoel van Bitcoin op korte termijn. Ook leggen we uit waarom je binnenkort cryptomunten in de App Store (en PlayStore) kunt verwachten.

We beginnen zoals altijd met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 40.999,98 ($ 48.370,40). Dit is 2,77% hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteravond sloot.

Ook de rest van de cryptomarkt is positief. Afgezien van de stable coins en Terra (LUNA), dat 1,30% verliest, zien we alleen groene koersen op het digitale koersenbord staan. Grootste stijger is nog steeds VeChain (VET), dat 11,91% winst noteert in 24 uur, maar er zijn meer cryptomunten die de dagwinst in dubbele cijfers kunnen schrijven. Op de website van Tradeincrypto.com kan je alle live cryptoprijzen 24 uur per dag bekijken.

Wat zal de Bitcoin koers op korte termijn doen?

Het verloop van de maandopties is inmiddels bekend, maar er verloopt iedere vrijdag ook een steeds groter aantal weekopties. Zo zal aanstaande vrijdag een bedrag van liefst $ 655 miljoen vervallen. Dit betekent dat de markt weer een bullish of bearish indicator zal krijgen. De verwachting is dat de Bitcoin nog vóór vrijdag door de $ 50.000,- zal (proberen te) breken. Hiervoor zijn 4 redenen aan te wijzen:

  • Het bekend maken van de Amerikaanse werkeloosheidscijfers op vrijdag;
  • De koersstijging van Ethereum (ETH), die door $ 3.500,- brak.
  • Het feit dat steeds meer beleggers hun Bitcoin van beurzen afhalen en dus wachten op hogere prijzen. Dit leidt tot minder aanbod en dus een supply shock.
  • Vanaf 7 september is Bitcoin een regulier betaalmiddel in El Salvador. Het land heeft inmiddels goedkeuring gehad om een trustfonds in Bitcoin ter waarde van $ 150 miljoen op te zetten.

Het lijkt er dan ook op dat de bulls duidelijk in het voordeel zijn bij de komende expiratie.

Krijgen we crypto in de AppStore en PlayStore?

Apple ligt al een tijd onder vuur vanwege het beheer van de betaalmogelijkheden die zij toestaan aan apps in hun AppStore. Zo moeten app-makers 30% van hun verdiensten afdragen en mogen ze ook maar een beperkt aantal betaalmogelijkheden toestaan. Dit leidde tot een fiks aantal rechtszaken. In één van deze zaken heeft Apple nu een schikking getroffen met verstrekkende gevolgen.

Zo mogen App-ontwikkelaars hun klanten nu verwijzen naar betaalmogelijkheden buiten de app en dus ook naar Bitcoin en andere crypto-betaalmogelijkheden. Daarnaast mag de ontwikkelaar rechtstreeks met consumenten communiceren over betaalmogelijkheden. Het pikante is dat één van de rechters die bij deze ruling betrokken was ook rechter is bij het proces tussen Apple en Epic Games (ontwikkelaar van Fortnite). Over de schikking merkte de rechter op:

We are moving Apple out of the way from blocking crypto adoption”. 

Veel meer bullish kan het nieuws niet worden. Enerzijds kan deze uitspraak voor massa-adoptie zorgen als ineens iedere iPhone-gebruiker met crypto kan betalen. Daarnaast spelen dezelfde discussies over betalingen bij Google PlayStore. Het ligt dan ook voor de hand dat ook Android binnenkort een vergelijkbaar beleid zal hanteren. Tot noch toe lijkt dit nieuws nog niet door te dringen tot de massa en is het de vraag of en hoe de koersen gaan reageren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!