Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto vlak. Interesse neemt toe, maar…

Inmiddels is het weer tijd voor onze Bitcoin update. Wij bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we in welke sectoren de Bitcoin snel populairder wordt. Tot slot delen we een waarschuwing van Ray Dalio.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin licht positief net als de rest van de cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 40.561,55 ($ 47.913,07). Dit is 0,69% hoger dan tijdens onze cryptolunch van gisteren.

Ook de rest van de cryptomarkt oogt positief, maar redelijk vlak. We zien een aantal verliezen, waarbij FTX Token (FTT) met – 3,27% het grootste verlies leidt. Over het algemeen zien we echter positieve koersen. Er zijn natuurlijk uitschieters, zoals Avalanche (AVAX), dat met 11,69% de meeste dagwinst boekt, maar we zien op de site van Tradeincrypto.com in het live overzicht met cryptoprijzen ook veel licht stijgende koersen van cryptomunten.

In deze sectoren wordt de Bitcoin snel populairder

Uit onderzoeken blijkt dat twee sectoren snel belangrijker worden voor de Bitcoin. We bekijken eerst de institutionele investeerders en daarna de particulieren.

Bitcoin steeds belangrijker voor institutionele investeerders

Een van de sectoren die ervoor zorgt dat de Bitcoin snel populairder wordt is de sector voor bedrijfsmatige investeringen, de zogenoemde institutional investors. Hoewel de ogen vooral op Amerikaanse bedrijven gericht zijn zien we dat ondertussen meer Europese en Aziatische bedrijven ijn Bitcoin investeren.

De cryptomunten waar het meest in geïnvesteerd wordt zijn Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en BinanceCoin (BNB). Men geeft aan dat men het liefst niet direct Bitcoin of andere cryptomunten koopt, maar vooral (ook vanwege regelgeving) kiest voor financiële producten die aan de crypto’s gekoppeld zijn, zoals het Grayscale Investment fund.

Verder blijkt dat veel ondervraagde bedrijven (71%) in de toekomst plannen om (meer) cryptomunten te kopen. De investering is vooral populair vanwege het rendement, de innovatieve technologie en het gebrek aan correlatie met andere assets.

Particulieren betalen steeds vaker met Bitcoin

Naast de bedrijven gaan ook steeds meer particulieren de Bitcoin gebruiken, vooral ook voor betalingen. Zij noemen de wereldwijde acceptatie, privacy en veiligheid als voordeel. Betaalservice providers CoinsPaid en Coinbase Commerce leiden hierbij de opmars.

De Bitcoin is niet alleen positief voor de particuliere koper, maar ook voor de handelaren die betaling in crypto accepteren. Zij profiteren vooral van minder betaalkosten (daling van 50% tot 70%) en 10% omzetstijging. Ook het aantal terugboekingen loopt enorm terug. Ook hier zien met toetreding van PayPal en andere grote bedrijven genoeg mogelijkheden voor een stijgende massa-adoptie.

Er is echter een maar…

Regelgeving is onderweg en dat zorgt voor hoofdpijn

Nu de sector steeds meer mainstream wordt en er steeds meer geld in omgaat krijgen regelgevende autoriteiten steeds meer interesse in de (mogelijke belastingopbrengsten van de) cryptomarkt. De gevolgen kunnen ingrijpend zijn. Zo zien we dat cryptobeurs Binance wereldwijd door regelgevende organisaties op de nek gezeten wordt. Ook in Nederland ontkomt Binance niet aan het toezicht en dat heeft verstrekkende gevolgen. Oprichter en topman CZ past zelfs de hele bedrijfsstructuur aan om aan alle regelgeving te kunnen voldoen. Hij verwacht nog veel meer regelgeving, maar ziet ook positieve kanten, zoals de mogelijkheid dat ook traditionelere partijen in de markt zullen komen.

Investeerder Ray Dalio is minder optimistisch. In een interview met CNBC, dat je hierna kunt bekijken, waarschuwt hij zelfs voor het risico dat regelgevende autoriteiten de Bitcoin kapot zullen maken als het een mainstream succes wordt. Er breken dus weer spannende tijden aan.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!