Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: prijs Bitcoin daalt, is dit een Double Bubble? Trump haalt uit

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we of de Bitcoin op weg is naar een ‘double bubble’ die in lijn ligt met eerdere voorspellingen. Tot slot zien we hoe Donald Trump uithaalt naar Bitcoin en crypto.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt verder, cryptomarkt blijft verdeeld

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 39.840,29 ($ 47.037,49). Dit is 2,98% lager dan toen de Amerikaanse markt gisteren sloot en ook lager dan tijdens onze crypto koersverwachting.

Bij de top 25 cryptomunten zien we nog steeds een tweeslachtig beeld. Er is een aantal cryptomunten dat flinke winsten noteert. Grootste stijger is Polkadot (DOT) met 11,15% winst in 24 uur. Aan de andere kant worden er ook flinke verliezen geleden. Grootste daler is Terra (LUNA), dat in 24 uur 10,76% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Is de Bitcoin in een Double Bubble?

Bij een Double Bubble gaat de Bitcoin na een koersstijging eerst fors onderuit om zich daarna te herpakken om een veel groter koersrecord neer te zetten. We zagen dit in 2013. Ook toen volgde er in het jaar na de halving een opgaande beweging, maar viel de koers 75% terug van het toenmalig koersrecord. Binnen 6 maanden zag de wereld er echter heel anders uit, de koers steeg met liefst 1.750%.

Deze koersbeweging sluit tot nu toe aan bij de koersbeweging die we dit jaar zagen. In april zagen we een koersrecord rond $ 65.000,- waarna de koers dramatisch terugzakte en bijna 50% verloor. Inmiddels zijn we over dat dieptepunt heen en zien we de koers weer stijgen.

PlanB, de analist achter het Stock2Flow model houdt ook rekening met een double bubble. In zijn model zette hij recent het ‘time model’ van Trololo tegenover zijn S2F-model.

Als het time model correct is zou de prijs niet kunnen stijgen maar juist kunnen dalen. Vooralsnog lijkt de prijs van de Bitcoin echter boven de verwachting van het time model te blijven.

Een groot verschil sinds het time model in 2014 verscheen is de positie van whales en de inbreng van institutionele beleggers. Doordat de Bitcoinprijs nu laag is houden steeds meer investeerders hun munten vast. Hierdoor zal op termijn een voorraadtekort gaan ontstaan, waardoor de Bitcoin razendsnel in prijs kan stijgen. Deze zogenoemde supply shock werd al eerder voorzien. In onderstaande video-analyse zien we hoe de voorraad Bitcoin langzaam kleiner wordt.

In de analyse zien we dat de Bitcoin prijs op korte termijn kan dalen naar $ 40.000,-. Dit komt weer overeen met de technische analyses die we uitgebreid bekeken en de weg moeten wijzen naar nieuwe koersrecords. Het worden dus spannende maanden.

Donald Trump haalt hard uit naar Bitcoin en crypto

Iemand die steeds minder blij wordt van de Bitcoin en andere cryptomunten is voormalig president en investeerder Donald Trump. Ondanks dat hij uit het Witte Huis verdwenen is heeft hij nog steeds veel invloed en verschijnt hij regelmatig op tv. Vandaag sprak hij bij Fox over de Bitcoin en hij was niet zuinig in zijn kritiek.

Veel Amerikanen houden zeker rekening met de mening van de ex-president. Het is dus de vraag in hoeverre Amerikaanse beleggers voorzichtiger worden door de woorden van Trump.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!