Robert Kroes
Robert Kroes Tech 18 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto negatief. Let op Bitcoin key prijzen

Inmiddels is de week ook afgesloten op de Amerikaanse financiële markten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we aan de hand van twee technische analyses welke Bitcoin prijsniveaus key zijn om de markt in te schatten.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 cryptomunten negatief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 40.150,12 ($ 47.282,79). Dit is 0,80 % lager dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Ook de rest van de cryptomarkt gaat op een enkele uitzondering na negatief het weekend in. De live cryptoprijzen voor de top 25 cryptomunten tonen op een enkele uitzondering na alleen rode cijfers. Snelste stijger is Polygon (MATIC) met 1,59%. Grootste verliezer op dit moment is Terra (LUNA), dat 7,82% verliest. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen volgen.

De Bitcoin lijkt al een tijdje wat besluiteloos. De vraag is hoe het koersverloop eruit gaat zien en of we rekening moeten houden met een zware Bitcoin crash. Aan de hand van twee analyses bekijken wij de situatie.

Elliott Wave analyse: Dit is het verwachte prijsverloop in diverse scenario’s

Een van de belangrijkste vragen is of de Bitcoin de correctie na het koersrecord in april al volledig heeft doorlopen. Afhankelijk van de vraag of dit zo is ontstaat er op basis van de Elliott Wave analyse een aantal scenario’s die je in onderstaande video-analyse kunt bekijken.

In het meest gunstige antwoord is de correctie-golf van de Elliott Wave analyse volledig doorlopen.

In dat geval (het ‘zwarte scenario’ in de analyse) blijft de koers boven de range van $ 36.000,- en $ 42.000 en kunnen we veronderstellen dat de koers op weg is naar een volgende uitbraak boven $ 100.000,-.

Als we onder de $ 33.000,- komen is het de vraag of de Bitcoin koers snel kan herstellen. Als dit zo is en de prijs snel terug stijgt naar $ 41.000,- volgen we het paarse scenario uit de analyse. In dat geval ontstaat er een bandbreedte tussen $ 33.600,- en $ 38.700,- waarin de Bitcoin momentum op kan bouwen om weer door te stijgen naar nieuwe records.

Als de Bitcoin niet terug stijgt maar onder $ 33.000,- blijft kan de koers makkelijk door dalen naar de steun op $ 24.000,- en daarna zelfs naar de bandbreedte tussen $ 17.000,- en $ 20.000,- voordat de koersen kunnen stijgen.

Is de $ 100.000 BTC in zicht?

Tot slot is er het scenario dat we al rond het laagste punt zitten en dat de Bitcoin herstelt richting $ 53.000,-. Als dit gebeurt kan de prijs direct doorstijgen richting $ 88.000,- en zelfs over de $ 100.000,-.

Het goede nieuws op basis van deze analyse is dat er in ieder geval binnen een aantal maanden een stijging tot boven $ 100.000,- te verwachten is. Het slechte nieuws is dat hoe dieper de munt daarvoor zakt, hoe langer het zal duren voor we na de $ 100.000,- rally een volgend record zullen zien.

Hoe groot is de kans op een verdere Bitcoin daling?

De vraag is natuurlijk hoe groot het risico is dat de Bitcoin eerst nog een forse correctie meemaakt.

Er is een aantal signalen dat daartegen spreekt. Zo zien we dat de prijs boven het 50% Fibonacci-niveau blijft. Ook zien we dat het voortschrijdend gemiddelde en de Repetitive Strength Indicator nog steeds bullish is. Zolang de Bitcoin niet sluit onder de bandbreedte tussen $ 42.000,- en $ 40.000,- lijkt er nog geen reden tot zorg te zijn. Op basis van deze Fibonacci-analyse is er dus reden om voorzichtig aan te nemen dat we de bovengenoemde paarse en rode scenario’s kunnen vergeten en ons de komende weken toch op kunnen maken voor het al eerder voorspelde bullish scenario.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!