Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto stijgt. Optimisme, bull-trends en alert

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast zien we hoe de koersstijging de focus op bullish signalen legt. Ook is er meer optimisme te melden. Aan de andere kant klinkt er een alert. Vormt de Bitcoin koers een bull trap?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live prijs Bitcoin stijgt, prijzen top 25 cryptomunten stijgen sneller

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 43.384,54 ($ 49.032,58). Dit is 4,46% hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteravond sloot.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten laten mooie resultaten zien. Het is even wennen, maar momenteel zien we uitsluitend groene cijfers. De cryptomunt met de meeste winst van de dag is Polygon (MATIC), met 8,60%, maar er zijn meer metaverse coins die 8% of meer rendement scoren. Uiteraard vind je op de website van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live crypto prijzen.

Bull signalen voor de Bitcoin na prijsstijging

Ineens zien we dat de markt weer gefocust is op de positieve signalen rondom de Bitcoin. Zo zagen de analisten van Glassnode dat de miners klaarblijkelijk nog steeds hogere koersen verwachten. Zij zetten de Bitcoin die zij als mining reward krijgen namelijk niet om in reguliere valuta maar houden de BTC in de verwachting dat de koers gaat stijgen. Dit zien we in onderstaande grafiek.

Hiermee is het bewaarde aantal Bitcoin bijna terug op de recordhoogte die we eind 2020 zagen. Dit was toen de opmaat voor een fikse rally.

Daarnaast zien we dat de open interest op Bitcoin opties een opgaande trend laat zien. Het lijkt erop dat de whales zich op de markt van Bitcoin derivaten begeven. Een van de partijen die veilig Bitcoin derivaten in Nederland aanbiedt is Huobi. Onze collega’s van Tradeincrypto.com stellen deze crypto derivaten beurs graag aan je voor.

Duidt deze prijsstijging op een BTC bull trap?

Een bull trap is een situatie waarin het investeren in Bitcoin verleidelijk lijkt, maar uiteindelijk leidt tot fikse verliezen omdat de zogenaamde bears de regie overnemen. Dit gebeurt vaak wanneer grote spelers een belang bij een koerswijziging hebben.

Een van de zaken die bij alle positiviteit opvalt is dat er vorige week voor het eerst na 17 weken meer in Bitcoin geïnvesteerd kapitaal uit de markt stroomde dan dat er in de markt kwam. Samen met de verhoogde open interest kan dit een signaal zijn voor een bull trap, maar de vraag is natuurlijk wie er belang heeft bij een fikse volatiliteit en wellicht koersdaling.

Dat zouden wel eens de investeerders kunnen zijn die put-opties genomen hebben met looptijd van een jaar. Die open interest ligt op $ 30.000,- en dat is fors onder de huidige koers. Daarmee zouden deze pull opties waardeloos worden. Bovendien zouden de mensen die een call optie op die open interest genomen hebben enorme winsten maken (en zouden er dus ook enorme verliezen kunnen ontstaan). Het is dus spannend om te zien hoe deze prijsstijgingen zich ontwikkelen.

Optimisme voor Bitcoin op lange termijn blijft

Hoewel we dus op korte termijn wat spanning kunnen verwachten blijft men zeer positief over de Bitcoin op lange termijn. In dit vraaggesprek met Fox News gaat Layah Heilpern, schrijfster van ‘Undressing Bitcoin’ in op diverse thema’s rondom Bitcoin zoals een eventuele ban, de toekomstige mogelijkheden op de arbeidsmarkt, invloed van cryptomiljonairs en gendergelijkheid in de cryptowereld.

Het enthousiasme spat van het scherm. Of dit terecht is blijven wij uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!