Bitcoin update: prijs Bitcoin en markt stijgt. Morgen historisch, hoe verder?

Tech Robert Kroes 19 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de eerste handelsdag van de week in Amerika ook voorbij. Wij bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we hoe morgen een historische dag wordt als de eerste Bitcoin ETF verhandeld gaat worden. Vraag is natuurlijk wat we daarna van de BTC prijs kunnen verwachten?

We beginnen zoals altijd met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt in positieve markt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 53.358,74 ($ 61.8809,67). Dit is 2,68% hoger dan gisteravond en ook hoger dan toen de Amerikaanse markt vorige week sloot.

Ook de rest van de cryptomarkt is positief gestemd. De prijzen van de top 25 cryptomunten tonen vooral koerswinsten. Er zijn wel enkele dalende koersen, maar als we zien dat VeChain (VET) met -1,70% de grootste verliezer is lijkt er niet veel aan de hand. Er worden veel winsten geschreven. Grootste winst is voor Shiba Inu (SHIB), dat + 14,97% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

 

Dinsdag 19 oktober wordt een historische dag voor de Bitcoin ETF

Na de goedkeuring van de ProShares Bitcoin ETF is vandaag bekend geworden dat deze vanaf morgen, dinsdag 19 oktober, wordt verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE). De ticker voor de ETF wordt BITO.

De eerste handelsdag van de eerste Bitcoin ETF wordt een volgende mijlpaal voor de crypto-gemeenschap en Bitcoin investeerders. Toch leven er met name bij particuliere investeerders veel vragen. De vraag of je als particuliere belegger geld kunt verdienen met de Bitcoin ETF is daarbij natuurlijk cruciaal. Onze collega’s van Tradeincrypto.com zetten in een artikel met 10 vragen en antwoorden alles wat je over de Bitcoin ETF moet weten op een rij. Voor ons rijst de vraag wat we na lancering van de Bitcoin prijs kunnen verwachten.

Wat gebeurt er na lancering van de ETF met de BTC koers?

In onze crypto koersverwachting zagen we al dat de verwachting op korte termijn erg positief is voor de Bitcoin prijs. Een groep analisten vraagt zich af wat er daarna gebeurt. Zij stellen dat het na lancering van de ETF onduidelijk wordt welke grote gebeurtenis de Bitcoin een koersspurt kan geven.

Zij verwachten dan ook een correctie. Deze zou mede ingegeven worden door de snelle groei van de koers in de afgelopen weken. In de scenario’s die zij voorzien loopt de Bitcoin met lancering van deze ETF tegen een voorlopig hoogtepunt aan. Hierna zouden we een dalende koers moeten verwachten (die tot $ 53.000,- kan zakken), waarna de Bitcoin zich weer herpakt en doorstijgt richting $ 100.000,- tegen het einde van het jaar.

Mijn eerste gevoel is dat dit, mede gezien de factoren die we in onze crypto koersverwachting niet direct zo heftig plaats zal vinden. Een beweging waarbij we na lancering (‘buy the rumor, sell the news’) een korte correctie zien waarna er weer snel een stijgende lijn komt lijkt meer voor de hand te liggen.

Wat kan BTC snel opstuwen?

Overigens is er op de Blockchain Summit in Dubai dit weekend wel een suggestie gedaan voor een volgend groot evenement voor de Bitcoin. De belangrijkste marktstrateeg van het bedrijf Inthemoneystocks.com gaf een interview aan Kitco news. Hij voorziet dat de dollar en de FED instorten, waarna Bitcoin en goud de nieuwe monetaire standaarden gaan vormen. De goudprijs zou dan stijgen naar $ 5.000,- en de Bitcoin naar $ 500.000,-. Je kunt dit bijzondere interview hierna zien.

 Laten wij voorzichtig stellen dat de FED dit nieuws nog niet bevestigd heeft. Wij blijven de ontwikkelingen in de cryptomarkt uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen