Bitcoin update: prijs Bitcoin record, crypto positief. 3 handelsregels

Tech Robert Kroes 20 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Uiteraard besteden we daarbij aandacht aan het prijsrecord van de Bitcoin. Tot slot bekijken we 3 handelsregels waar je in deze markt je voordeel mee kunt doen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin naar record, top 25 cryptomunten positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 56.750,65 ($ 66.046,88). Dit is 3,22% hoger dan tijdens de Bitcoin update van gisteravond.

Het positieve sentiment van de Bitcoin zet zich voort voor de top 25 cryptomunten. We zien alleen licht negatieve prijzen voor de stable coins. De cryptomunt met de meeste winst is de Terra Luna (LUNA), die 17,28% winst noteert. Er zijn echter meer cryptomunten die hun winst in dubbele cijfers noteren. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Prijs Bitcoin noteert nieuw record

Tijdens de crypto lunch van vanmiddag zagen we al dat de Bitcoin een koersrecord naderde. Vanmiddag, toen de Amerikaanse financiële markten open gingen, schoot de Bitcoin snel door naar het oude koersrecord van $ 64.863,- dat op 14 april genoteerd werd. Daarna schoot de Bitcoin verder door. Uiteindelijk stokte de prijs op $ 67.016,50. Inmiddels is de prijs een fractie teruggevallen, maar handelt de prijs nog steeds boven het vorige koersrecord.

Dit koersrecord wordt uiteraard gedreven door de notering van de eerste Bitcoin ETF op de NYSE. Daarbij debuteerde vandaag het aandeel Stronghold Digital Mining uit Pennsylvania op de NASDAQ. Na een introductiekoers van $ 19,- steeg de prijs hard naar $ 29,-. Daarmee noteerde dit mining bedrijf op haar eerste dag een winst van 52%. Met het nieuwe koersrecord voor de Bitcoin verandert er een en ander voor de handel in Bitcoin. Onze collega’s van Tradeincrypto.com brengen in een achtergrondartikel in kaart wat dit record voor de Bitcoin prijs betekent en wat we verder van de BTC koers kunnen verwachten.

Deze 3 handelsregels kunnen nu houvast bieden

Met het koersrecord wordt de markt weer iets onzekerder. Daarom delen wij 3 regels die je in deze fase kunnen helpen om rendabel(er) te investeren. Deze zijn:

  • Dek je in voor een dalende markt. Na een sterke stijging kan er een scherpe daling komen. De markt is uiteraard onvoorspelbaar, dus zo’n daling kan elk moment inzetten. Op zo’n moment is het risico dat je door emoties verkeerd handelt. Ook kan het zijn dat je op zo’n moment niet achter de PC zit. Onnodig verlies is dan te voorkomen door je in te stellen op een onzekere markt.
  • Kies een munt met meerdere toepassingen. Daarmee is de kans groot dat je ontsnapt aan de correlatie met de Bitcoin. Ook nu zien we bijvoorbeeld dat er, ondanks het Bitcoin-record, sneller groeiende cryptomunten te spotten zijn.
  • Kies cryptomunten die user cases hebben waarbij zij hun bestaansrecht bewijzen. Dit zijn bijvoorbeeld cryptomunten die zich richten op de DeFi-markt of op Blockchain toepassingen. Ook hier maak je, als er een correctie is, jouw rendement minder afhankelijk van het sentiment op de spot cryptomarkt.

Uiteraard blijven wij de markt volgen en zijn we zeer benieuwd hoe de markt zich na dit nieuwe koersrecord gaat ontwikkelen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen